A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ha napelemet teszel a házadra, akkor adót vet ki rád a kormány!!! – Orbánék megadóztatják a napelemet!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egész világon a napelemet támogatja a helyi kormányzat. Ez Magyarországon fordítva van! Nálunk, ha napelemet teszel a házadra, akkor adót vet ki rád a kormány!!!

A magyar kormány vagy nem tudja mit akar, vagy szembe megy a megújuló természetes energiával! Ezzel szemben atomerőművet épít!

2015. január 1-től kilogrammonként 114 forint termékdíjat kell fizetni a napelemek után.
A törvényalkotók szerint a napelem káros, környezetszennyező dolog.
Egészen pontosan:
A III. kategóriába, a “Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolták a napelemeket,
Ezzel szemben a valóban mérgező ólomból készülő akkumulátorokra csak fele annyi termékdíj van, mint a napelemekre, így csak a II. kategóriába kerültek.

A kormány az alábbi jogszabályban határozta meg a termékdíjat. Kattints a jogszabály nevére és megtekintheted azt. 2011. évi LXXXV. törvény a környezetvédelmi termékdíjról.

Részlet a törvényből: 
I. számú melléklet, 57. Szórakoztató elektronikai cikkek és fotovoltaikus (napelem) panelek, az alkatrészek kivételével.
64. Fotovoltaikus elem 8541 40 90, Termékdíjtétel (Ft/kg) 114 Ft/kg,
míg pl. az akkumulátorok csak a II. kategóriát a “Szennyező termék és anyagáramok” -ba sorolták így csak 57 Ft/kg a termékdíj.

forrás: Kp.hu – Készházportál; Hír.ma

NIF

Kapcsolódó:

A napelemek megadóztatásához: Ne lopjuk a napot!

7 thoughts on “Ha napelemet teszel a házadra, akkor adót vet ki rád a kormány!!! – Orbánék megadóztatják a napelemet!

 1. Bármennyire hihetetlen, a napelemes energiatermelés Magyarország klimatikus viszonyai között, egy fokozottan gazdaságtalan, kifejezetten veszteséget termelő beruházás. Maga a solár anyaga pedig fokozottan veszélyes hulladék. Ezek után mi a kérdés? Ja, a Szent TÉVÉ-ben a Maunika megmondta, hogy hogy a napelem az jó dolog. Sokkal gazdaságosabb, mind Paks, a 12,- Ft/kWh-ás ára.
  Varga László

  1. Hülye vagy.

   „Maga a solár anyaga pedig fokozottan veszélyes hulladék.”
   – Na persze, és azután, hogy befizette a páciens a napelem után a kilónkénti plusz száz-akárhány forint új adót, már nem lesz fokozottan veszélyes a hulladék ugyebár. Miután természetesen szó sincs arról, hogy a befolyt adóból a használt napelemeket semlegesítő üzem épülne. Az csak egy új bőrlehúzás, mint az új útadó.

   Azt meg hagy döntsem már el én, hogy nekem mi veszteséges nekem, és mi nem. Nem valami sültbunkó, helyettem. Azok a tuskó, ostoba fideszesek, akik a önmagukat, és saját városukat polgármesterként svájci frankban adósítotték el, mert annyira értenek a gazdaságossághoz (Orbán is abban adósodott el, és úgy kellett kimentenie magát a végtörlesztéssel). .
   Aki szerint nem gazdaságos, az ne vegyen oszt’ jónapot. De ne pofázzon bele, pláne ne lehetetlenítsen el másokat.
   Természetesen tudom, hogy mindez azért van, mert már előre tudják, hogy a kamatos hitelből épített PaksII nem lesz nyereséges, és ezt úgy akarják elfedni, hogy adókkal tönkrebasznak, elsorvasztanak minden más lehetőséget. Arra nem gondolnak a tuskók, hogy ezzel csak azt érik el, hogy a külföldről behozott áram lesz jóval olcsóbb, mert nyilván a külföldi áramtermelést ezek a sültbunkók nem tudják hülye adókkal elsorvasztani. Majd a külföldi árambehozatalt is jól megadóztatjuk, hehe – gondolják a baromarcú orbánék – és akkor majd az is versenyképtelen lesz. Ezt viszont nem tehetik meg, mert ez sérti az EU-s törvényeket. Persze lehet úgy számolnak, hogy addigra már rég kiléptetnek minket az EU-ból, és ránk nem fog vonatkozni semmiféle szabály, csak amit ők hoznak. Na erre azért ne vegyenek-vegyetek mérget!…

  2. Varga Laci nem csak a gazdaságosságon van a hangsúly hanem a környezet kímélésén. Vak vágányra hajtottál ingerkém.

 2. Hát én elgondolkoznék a kijelentéseden. Ha Svájcnak megéri a napelem program támogatása(pedig ott az éves napsütéses napok száma valószínűleg nem éri el a magyarországit), akkor csak lehet benne valami. Arról nem hallottam statisztikai adatot, hogy a napelemek garanciális ideje mennyi, tehát mikor válik veszélyes hulladékká és mennyibe kerül a feldolgozása, hatástalanítás, újrahasznosítás. Arról viszont tudunk, hogy az atomerőmű hulladék lerakóért hány település könyörög a kormánynál, hogy itt és csak itt nálunk legyen lerakva a veszélyes hulladék.Nem a „Mounika” véleménye a fontos, vannak szakemberek is, de ha Te ezt így látod akkor jóval tájékozottabb vagy mint a szakemberek. Tehát rájuk nincs is szükség. Nem tudom, hogy mennyi napelem meghibásodása. hulladék kénti megsemmísítése okoz akkora kárt, mint egy atomerőművé?

 3. Itt semmi másra nem megy ki a játék, csak arra, hogy ne legyünk még egy picit sem függetlenek energia előállításban.
  Csak egy hülye nemzet csinálhatja azt amit műveltek a dunai erőművel is, hogy „liberális” hatásokra emberek tízezrei vonultak az utcákra tüntetni a már majdnem kész erőmű ellen.
  Fájt a szívem azt a pocsékolást látni, hogy zúzzák szét a jövőnket, amivel nem csak energiát tudtunk volna termelni, hanem az árvizek pusztítását is lehetett volna vele gyengíteni.
  Mellesleg a szlovákoknak is sikerült kárt okozni.
  Biztos, hogy a paksi erőművel kapcsolatban is lesznek akik meg fognak gazdagodni, de nem az a megoldás, hogy akkor ne építsünk semmit, főleg így, hogy engedtünk mindent lerombolni.
  Ez folytatódik a napelemek megadóztatásával is , bár itt a nemzeti kormány telhetetlen pénzéhsége játssza a vezető szerepet, és nem az az akarat, hogy próbáljunk meg függetlenek lenni legalább az energia termelésben.
  Mint már írtam megérdemeljük ezt a kormányt is.
  Aztán ami fel sem merült, hogy ha nem lesz energiánk, mennyiért fogja a többi ország adni az energiát, ha már nem lesz nekünk semmi, mert mindent tönkre vágtunk?
  Megmondom, annyiért, amiért mi már nem tudjuk már megvenni.
  Ha a hülyeség fájna, a fél ország ordítana egyfolytában.Az országunkat felvásárlók meg boldogan dörzsölgetik a markukat, hogy milyen egyszerűen tudnak egy országot tönkretenni.
  Így aztán szinte pénz nélkül hullik az ölükbe.

  Baumag

 4. „ARANYAPA” köszönés helyett minősítette magát. Önnek a fizikai tények nem számítanak.
  A közösségi energiatermelést ne akarja maga eldönteni, mert nem egy lakatlan szigeten él, ahol ez z Ön magánügye lenne, mivel sajnos kénytelenek vagyunk közösen Önnel ugyanazon a rendszeren létezni. Tehát, az ön veszélyes szemete az én környezetemet is szennyezi. Ezért nem magánügy az egyéni butaság. (A trágár fröcsögése az igen.) A veleszületett szellemi nyomort betiltani persze nem lehet, de adóval lehet korlátozni a terjedését.
  Kedves Németh Zsuzsa! A svájciak és a németek, mint a világ leggazdagabbjai, megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy gazdaságtalan beruházásokba öljék a pénzüket. A szélerőmű hasonlóan gazdaságtalan, de a németek ezt is megengedhetik maguknak. Az alkalmazás tényéből még nem következik ezen technikák gazdaságossága. Attól, hogy az USA-ban 1980-ig nem számított autónak, ami 5 literesnél kisebb volt, még nem következik, hogy az amerikai autók gazdaságosak voltak. Amiért Dubaiban, a sivatagban trópusi klímát teremtenek, még nem következik, hogy érdemes követni a példát. Ennyit arról, hogy meggondolná a dolgot, hiszen csinálják Svájcban is. Majd ha Svájc leszünk, akkor érdemes meggondolni és racionálisan elvetni az ötletet. De addig nem.
  A paksi beruházás az évszázad legjobb beruházása. Egyetlen bűne van, hogy nem a korrupció világbajnokai kötötték meg ezt a szerződést, ezért nem a gyurcsányi-bajnai cionista banda nyúlhatja le. Kurcsótányi médiája pedig folyamatosan adagolja a témát, amit a „nemzeti” oldal cuppogva csócsál. Nem kéne már minden média-koncra rávetni magunkat!
  Varga László

  1. „Tehát, az ön veszélyes szemete az én környezetemet is szennyezi.”

   Jaja. És miután kivetettek rá kilogrammonként 114 forintot, azután már nem szennyezi a környezetedet, te szellemi mozgássérült??? Ha tényleg veszélyes lenne, akkor a szétszerelését és az újrafeldolgozását kéne megoldani.
   Ugyanezt csinálta az idióta bandád a csomagolóanyagokkal is. Ott is kivetettek különadót „környezetvédelmi termékdíj” címén a műanyag, alumínium stb csomagolóanyagokra, merthogy környezetszennyező. Azóta még a 2 literes visszaváltható műanyag üdítős palack is megszűnt, kizárólag eldobható van forgalomban. Ugyanúgy környezetszennyező, ugyanúgy a szeméttelepen végi hasznosítatlanul, 2 forintot nem forgattak vissza belőle az újrahasznosításba, az eldobható csomagolóanyagok lecserélésére visszaválthatóra. Pedig csak át kéne venni a „hanyatló nyugatról” egy az egyben a megoldást, ahol az alumínium sörösdoboztól a műanyag kólásüvegig mindent be lehet dobni automatába (szinte az összes boltban van ilyen), az meg kiadja érte a pénzt. De nem, a baromarcúak megadóztatják, oszt’ jónapot. Ugyanúgy tele van velük az utak széle, megy a szemétdombra, de legalább többe kerül a parasztnak…

   Sima pénzlehúzás – ezt persze mindenki látja a néhány magadfajta elmebeteg orbán-szektáson kívül.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: