KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Momentum lefoglalta a Mi hazánk horthys felvonulása elől a Bartók Béla utat

A radikális párt így november 16-án nem tud a megszokott helyszínen a kormányzóra emlékezni.

Lefoglalta a Momentum újbudai önkormányzati képviselőjelöltje a Mi Hazánk Horthyra emlékező fáklyás felvonulása elől az útvonalat.„Szolidaritásra, kiszámíthatóságra és erős közösségekre van szükség, nem pedig gyűlöletkeltésre és uszításra” – indokolta közösségi oldalán a lépést Devecseri Mátyás.

A momentumos politikus szeirint feladatuk „a gyűlölet szítása helyett az empátia, az együttműködés, nehézségeink közös megoldása, egy szolidáris, tenni akaró nemzet építése, kiállás egymásért”. Emiatt idén november 16-án „a korábbi évek Horthyt éltető, Mi Hazánk által szervezett fáklyás felvonulásai helyett” azt kérte, „a Bartók Béla úton ünnepeljük együtt a tolerancia nemzetközi napját egy békés, közös sétával”.

Posztja alapján a rendőrség tudomásul vette a területfoglalást, úgyhogy várnak szeretettel mindenkit, „aki elítéli a háborút, a kirekesztést és a gyűlöletet”.

Emlékezetes: korábban éppen a Mi Hazánk foglalta el az Andrássy utat a Pride felvonulása elől.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük