Az Egyesült Államok akadályozza a Covid eredetének független vizsgálatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok megakadályozta a Covid-19 vírus eredetének független kutatását – állítja a Lancet Bizottság jelentése.

Washington megtiltotta a kutatóknak, hogy hozzáférjenek az illetékes laboratóriumok információihoz és nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a vírussal kapcsolatos amerikai tanulmányokról szóló teljes információt – vázolja a brit orvosi folyóirat.

„Független kutatók még nem vizsgálták a SARS-CoV-szerű vírusok laboratóriumi kísérleteivel foglalkozó amerikai laboratóriumokat”

– áll a jelentésben, ugyanis nem fértek hozzá a vuhani laboratóriumban végzett kutatásokhoz sem, amelyet a betegség kiindulási helyének tartottak – tette hozzá a dokumentum.

A jelentés szerint az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) is „ellenállt a részletek nyilvánosságra hozatalának”. A SARS-CoV-hoz kapcsolódó vírusokkal kapcsolatos Amerikában végzett kutatás teljes részletekbe menő ismertetését az amerikai kormányhivatal nem támogatta, csupán egy, a „nyilvánosságnak szerkesztett” változatát közölték – áll a dokumentumban hozzátéve, hogy az csak annyi információt tartalmaz, amennyit az információszabadság törvénye megenged.

A vírus eredetére vonatkozó szükséges adatok hiánya továbbra is akadályozza a kutatókat abban, hogy megállapítsák a vírus eredetét – ismeri el a lap, hozzátéve, hogy ezen a területen gyakorlatilag minden hipotézis megalapozott marad.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép:  Getty Images / WPA / Jane Barlow

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük