KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A koholt vádakra épülő koncepciós perek az ukránok politikai eszköze

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gőzerővel folyik a kurzusváltás kikényszerítése nálunk. Egyelőre még a gazdaság megfojtásával, a rezsicsökkentés politikájának az ellehetetlenítésével próbálkoznak. Kormányunk – úgy tűnik – a kelleténél jobban épített a befolyó újjáépítési alapra. A háttérben viszont érezhetően már „keményebb változatok” vannak készülőben.

Elegendő arra felfigyelni: szaporodnak pimasz, rámenős nyugati újságírók interjúi magyar vezetőkkel – elsősorban külügyminiszterünkkel.

 (Aki – és ez nem érdektelen – szerepel „Ukrajna ellenségeinek” egy másik, sokkal „húzósabb” elnevezésű feketelistáján is. „Poszipaka – A KREML ÜGYNÖKE. A „poszipaka” ukrán szó. Valami olyasmit jelent, mint nálunk ’56-ban a „muszkavezető”.)

Nos, AZ ÍTÉLETET IS TARTALMAZÓ KÉRDÉSEK között rendszeresen ott találjuk a leplezetlen célzást: ORBÁN VIKTOR AZ OROSZOK/PUTYIN BEÉPÍTETT EMBERE AZ EUROATLANTI INTEGRÁCIÓS SZERVEZETEKBEN. Az „orosz tégla” a szabadság nyugati végvárának a világot elnyelni készülő keleti despota megállítására emelt védőfalában. Az orosz téglát tehát ki kell ütni a falból.

Első lépésként el kell hitetni a szabadság nyugati világával, hogy Orbán „muszkavezető”. Eltávolítása ezért olyan létérdek, ami folytán BÁRMILYEN ESZKÖZ MEGENGEDHETŐ. Akár az Ukrajnában már jól bevált módszer – egy „Majdan“, vagy akár egy polgárháború kiprovokálása – révén.

Suba alatt ez folyik most nálunk is: lázongás, elégedetlenség szítása az elszabadult infláció, a mind nehezebb megélhetés, a COVID oltások, az egészségügy visszásságainak okán. És ebből a célból folyik a rezsicsökkentés elleni irgalmatlan akciózás. Annak sikeres megtorpedózásával, ugyanis, megfosztanák a kormányt a liberálfasizmus nyomulása elleni védekezés egyik leghatásosabb eszközétől.

De létezik egy másik fajta provokáció is. Az ellenfél rossz hírbe hozása, lejáratása, befeketítése, veszedelmes ellenségként való beállítása – kreált ügyekkel. Koholt vádakra alapozott, koncepciós (kirakat)perekkel. (Ugye, ismerős az 50-es évekből? Lám csak! – nem csupán a szörnyűséges kommunisták élnek ilyen eszközökkel.)

Az évek során a Nyugat és kijevi bábjaik két ilyen koncepciós ügyet konstruáltak: a 2014 nyarán a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító ügye, illetve a Wagner csoport által a Donbasszban állítólag elkövetett háborús bűntettek kérdése.

Ez utóbbiról a korábbiakban volt már szó. Csak röviden, emlékeztetőül. Ukrán részről ezzel kapcsolatban, egy koncepciós kirakatperben akarták tetemre hívni Oroszországot. E célból 3+33=36 embert akartak kézre keríteni, akik a tervbe vett perben egyszerre lettek volna vádlottak, illetve a vád koronatanúi. Egy emberrablás sikerült, egy másik meghiúsult, az ukránok által kiadott nemzetközi körözés alapján, a prágai repülőtéren őrizetbe vett Alekszandr Francsetti orosz állampolgárt pedig, a végén, a cseh főügyészség nem adta ki Ukrajnának.

A 33 ember Kijevbe térítésének a tervén egy évig dolgozott közösen a CIA, illetve annak kijevi fiókszervezete, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). (Tegyük hozzá: na melyiknek áll igazából érdekében Oroszország kiátkozása a nemzetközi közösségből? No, ugye!)

Bármilyen furcsa, nem is gondolná az ember! A remekbe szabott különleges akciót ezúttal nem a gyakran pancsernek bizonyuló SZBU, hanem maga a fényességes CIA baltázta el. Túl mohónak bizonyultak a fiúk. Menet közben – ha már lúd, legyen kövér – hirtelen jobb ötletük támadt annál, semmint hogy alárendeltjeik kijevi kínzókamraiba térítsék a 33 boldogtalan orosz fegyveres vagyonőrt. Közeledett, ugyanis a 2020. augusztus 9-i belorussziai elnökválasztás. A 33 szerencsétlenről elhintették: azért érkeztek Kijevbe, hogy terrorcselekményekkel megzavarják a választást – és így összeugrasszák egymással Moszkvát és Minszket. Egy nappal és két éjszakával azelőtt, hogy a 33 ember felszállhatott volna a számukra könnyen végzetesnek bizonyuló Minszk-Isztambul járatra, a belorusz elhárítás emberei, szállásukon lecsaptak rájuk. Pokoli két hetük következett – de még mindig ezerszer jobb, mint a Kijevben rájuk váró kínvallatások, a jó évtizednyi ukrán börtön.

Egy szó, mint száz: a nyugati és az ukrán titkosszolgálatok között a legszorosabb, napi szintű együttműködés folyik. Az SZBU nemcsak saját szükségletre, de a nyugati kollégák megrendeléseire is rabol el embereket.

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: UKRAJNA, Kijev, 2014. február 20. Azonosítatlan mesterlövészek tüzet nyitottak fegyvertelen tüntetőkre, miközben az Instituska utcában haladtak előre. Hivatalos forrás szerint 70 tüntetőt agyonlőttek. / magnumphotos.com

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: