KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kijevi Szolomenszkij Kerületi Bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a 21 éves orosz katonát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi Szolomenszkij Kerületi Bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a 21 éves Vadim Shishimarint.

Vadim Shishimarin az oroszok Ukrajnában zajló különleges hadműveletében vett részt Ukrajnában, amikor fogságba esett. A 21 éves kiskatonát a bíróság egy 62 éves sumyi lakos meggyilkolásában találta bűnösnek – számolt be a Strana ukrán hírportál .Shishimarint Ukrajna Büntető Törvénykönyvének 438. cikke 2. része alapján  háborús törvények és szokások megsértése, előre megfontolt gyilkossággal összefüggésben vádolták meg. Az ügy első tárgyalására május 18-án került sor, a teljes tárgyalás kevesebb mint egy hétig tartott.

Érdemes megjegyezni, hogy még az ukrán változatban is meglehetősen homályosnak tűnik a történet. A nyomozás azt állítja, hogy a harckocsizó február 28-án követte el a gyilkosságot egy felettese parancsára. Egyes hírek szerint a parancsnokot is őrizetbe vették, de nincs információ sem róla, sem az ellene folyó tárgyalásról. Korábban a hírportál azt közölte, hogy Ukrajna a másik orosz katonát fogolycsere keretében ukrán katonákra cserélte ki.

Nagy a valószínűsége annak, hogy az egész per egy színjáték, amelynek célja, hogy végre „bizonyítékkal szolgáljanak” a világnak az orosz hadsereg háborús bűneiről. Az azonban mindenképpen tény, hogy a kijevi rezsim megkreálta ezt az ügyet, melyről tényleges bizonyítékot nem szolgáltattak.

A Kommerszant orosz hírportál szerint a Kreml figyelemmel kíséri Vadim Shishimarin ügyét, Dmitrij Peszkov pedig bejelentette, hogy meg fogják keresni azokat a lehetőségeket, amellyel védhetik a kiskatona érdekeit.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: