KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Katar-gate legalább hatvan politikust érint, többségük szocialista vagy néppárti

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dobrev Klára nemcsak a szocialisták képviselőcsoportjában ült egy asztalnál a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival, hanem a Külkapcsolatok Európai Tanácsában is.

Az Európai Parlament korrupciós botránya legalább hatvan embert érint és többségük szocialista vagy néppárti politikus – írta szombaton az Origo. Az internetes lap cikkében az áll, hogy tovább gyűrűzik az a „gigantikus” európai parlamenti korrupciós botrány, amelynek a főszereplői baloldali politikusok, köztük az Európai Parlament szocialista alelnöke, a görög Eva Kaili.

Azóta már legalább 20 házkutatást tartottak

Megjegyezték, eddig a széles közvélemény csak arról tudott, hogy Katar „vásárolt meg” baloldali EP-képviselőket, hogy lobbizzanak a közel-keleti monarchia érdekében, de egyre inkább képbe kerül Marokkó is. Hozzátették, több információ is napvilágot látott arról, hogy az arab ország hogyan próbált befolyást szerezni az uniós döntéshozatalra. A lap szerint nincs kizárva, hogy újabb arab országok neve is felmerül majd. Ennek fényében új megvilágításba kerül, miért is támogatta Brüsszel és a baloldal az illegális migrációt – írták.

Felidézték, hogy az ügyben letartóztatták Pier Antonio Panzeri korábbi szocialista európai parlamenti képviselőt, aki jelenleg a Fight Impunity civilszervezet (NGO) elnöke, Francesco Giorgit, az európai parlamenti szocialista frakció asszisztensét, aki Kaili élettársa és Luca Visentinit, a nemzetközi baloldalhoz szoros szálakkal kapcsolódó Nemzetközi Szakszervezeti Konföderáció főtitkárát, valamint Niccolo Figa-Talamancát, a No Peace Without Justice civilszervezet (NGO) igazgatóját.

A cikk szerint azóta már legalább 20 házkutatást tartottak és jelentős pénzösszegeket és egyéb ajándékokat foglaltak le a rendőrök. A rendőrség mobiltelefonokat és számítógépeket is elkobzott. Néhány házkutatásra Olaszországban került sor – fűzték hozzá. A legfrissebb fejleménynek azt nevezték az ügyben, hogy a Politico arról írt, VI. Mohamed marokkói király még 2014 júliusában kitüntetett két személyt: Pier Antonio Panzerit, az Európai Parlament korábbi olasz képviselőjét, aki a közgyűlés Maghreb-országok küldöttségét vezette, és Abderrahim Atmount, az EU-Marokkó parlamenti vegyes bizottság társelnökét.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Marokkói szál

Hozzátették: a Politico állítása szerint látott egy olyan marokkói kormányzati levelet, amely Panzerit úgy azonosította, mint potenciálisan fontos szövetségest vagy félelmetes ellenfelet. A lap szerint mindez egyértelműen arra utal, hogy a szolgálatok számoltak azzal, Panzeri valamilyen módon képes lehet együttműködni velük. Úgy folytatták, hogy a marokkói szál felvetése abból a szempontból is érdekes, hogy az Európai Parlament, és főleg annak baloldala az elmúlt évtizedekben egyértelműen kiállt az arab országokból érkező bevándorlás mellett.

Fontosnak tartották azt is megemlíteni, hogy „Gyurcsányné” nemcsak a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselőcsoportjában ült egy asztalnál a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival, hanem a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR) is. „Az ECFR a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, hogy a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztessenek. A rendezvényeiken pedig Soros György és fia is rendszeresen felszólal” – írták. Megjegyezték, az ügy azért is érdekes, mert az Európai Parlament rendszeresen korrupcióval vádolja Magyarországot.

(MTI)

Kiemelt kép: Eva Kaili / IMAGO/ZUMA Wire/IMAGO/Eurokinissi

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük