Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai csapatokat telepítettek az orosz határ közelébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy amerikai gyalogsági század érkezett Észtországba ezen a héten a NATO azon erőfeszítésének részeként, hogy fokozza elrettentő erejét a katonai szövetség keleti határán – közölte a balti ország védelmi minisztériuma.

A minisztérium honlapján pénteken közzétett közlemény szerint amerikai katonák a Voru városában lévő Taara támaszpontján állomásoznak. Elsődleges feladatuk az észt katonai személyzet képzése és a két hadsereg interoperabilitásának fokozása.

Mati Tikerpuu ezredes, az Észt Védelmi Erők 2. Gyalogdandárának parancsnoka az amerikai katonák érkezését kommentálva azt mondta, arra számít, hogy

„dandárszinten integrálni tudjuk szövetségeseinket és egy további manőveregységet szerezni.

Richard Ikena ezredes, az Egyesült Államok 1. gyalogos hadosztályának tüzérségi parancsnoka úgy nyilatkozott, hogy az amerikai csapatok

„ izgatottan várják Észtországot ”, és „ várják, hogy szövetségeseink mellett vállvetve dolgozhassanak.

A közlemény szerint, Washington várhatóan egy HIMARS szakaszt is telepít Észtországba a hozzá tartozó parancsnoki és irányító berendezésekkel és rendszerekkel együtt. Hanno Pevkur védelmi miniszter szerint ez lehetővé teszi az észt csapatok számára, hogy „ megtanulják a köteleket ” a többszörös kilövő rakétarendszerek üzemeltetéséhez, mielőtt 2025-re megkapnák saját HIMARS egységeiket.

A minisztérium szerint az amerikai katonák érkezése Washington és Tallinn „ közös értékeinek és érdekeinek ” bizonyítéka lenne, és illusztrálná a két nemzet „ kiváló védelmi és biztonsági kapcsolatait. ”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: amerikai katonák Ida-Viru megyében (Észak-Észtország). © Sergei Stepanov/NurPhoto a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: