2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai csapatokat telepítettek az orosz határ közelébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy amerikai gyalogsági század érkezett Észtországba ezen a héten a NATO azon erőfeszítésének részeként, hogy fokozza elrettentő erejét a katonai szövetség keleti határán – közölte a balti ország védelmi minisztériuma.

A minisztérium honlapján pénteken közzétett közlemény szerint amerikai katonák a Voru városában lévő Taara támaszpontján állomásoznak. Elsődleges feladatuk az észt katonai személyzet képzése és a két hadsereg interoperabilitásának fokozása.

Mati Tikerpuu ezredes, az Észt Védelmi Erők 2. Gyalogdandárának parancsnoka az amerikai katonák érkezését kommentálva azt mondta, arra számít, hogy

„dandárszinten integrálni tudjuk szövetségeseinket és egy további manőveregységet szerezni.

Richard Ikena ezredes, az Egyesült Államok 1. gyalogos hadosztályának tüzérségi parancsnoka úgy nyilatkozott, hogy az amerikai csapatok

„ izgatottan várják Észtországot ”, és „ várják, hogy szövetségeseink mellett vállvetve dolgozhassanak.

A közlemény szerint, Washington várhatóan egy HIMARS szakaszt is telepít Észtországba a hozzá tartozó parancsnoki és irányító berendezésekkel és rendszerekkel együtt. Hanno Pevkur védelmi miniszter szerint ez lehetővé teszi az észt csapatok számára, hogy „ megtanulják a köteleket ” a többszörös kilövő rakétarendszerek üzemeltetéséhez, mielőtt 2025-re megkapnák saját HIMARS egységeiket.

A minisztérium szerint az amerikai katonák érkezése Washington és Tallinn „ közös értékeinek és érdekeinek ” bizonyítéka lenne, és illusztrálná a két nemzet „ kiváló védelmi és biztonsági kapcsolatait. ”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: amerikai katonák Ida-Viru megyében (Észak-Észtország). © Sergei Stepanov/NurPhoto a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Financial Times: Magyarország blokkolta az EU-ban a befagyasztott orosz vagyon nyereségének átadását az ukránoknak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük