KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kárpátaljai magyaroknál járt Zelenszkij

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij kárpátaljai útja során találkozott a magyar közösség képviselőivel.

“BEREGSZÁSZON FEJEZZÜK BE A NAPOT. TALÁLKOZUNK AZ UKRAJNAI MAGYAR KÖZÖSSÉG KÉPVISELŐIVEL” – JELENTETTE BE SZERDÁN A TELEGRAM-CSATORNÁJÁN KÖZZÉTETT VIDEOÜZENETÉBEN.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy a régióban tett látogatása során megbeszélést folytatott a régió szociális és biztonsági helyzetéről. Szavai szerint Kárpátalja az ország gazdasági és társadalmi növekedésének egyik mozgatórugója lesz. Zelenszkij megjegyezte, hogy a régióban megkezdődött a sólelőhely fejlesztése, amely egész Ukrajnát képes lesz ellátni műszaki és étkezési sóval.

Korábban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrán hatóságok nyolc és fél éve nem adnak egyértelmű választ a kárpátaljai magyarok elnyomásával kapcsolatos vádakra, és most nagyon sokakat mozgósítanak közülük az ukrán hadseregbe, olykor nagyon durva módon.

Magyarország parlamentje 2022 márciusában rendeletet hozott arról, hogy az ország területéről tilos fegyvereket szállítani Ukrajnába. Szijjártó kifejtette, hogy Budapest azért akarja biztosítani Kárpátalja területét, ahol magyarok élnek, mert a területén keresztül történő fegyverszállítások legitim katonai célpontot jelentenének az Oroszországi Föderáció számára.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Zelenszkij / telegram printscreen

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: