A hódmezővásárhelyi cigányok javaslata Márki-Zaynak: mellőzze ezentúl „a cigányokat szeretném képviselni” kampányszöveget

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Elbocsátó szép üzenetet” fogalmaztak meg Márki-Zaynak a vásárhelyi romák

Arra kérik többek között, hogy a jövőben mellőzze „a cigányokat szeretném képviselni” kampányszöveget.

A Hódmezővásárhelyi Cigány Önkormányzat csütörtöki nyílt levelében úgy fogalmazott, „szomorúan veszik tudomásul”, hogy Márki-Zay maradt a város polgármestere.<

Dr. Rafael Balázs Leándrosz levelét a promenad24.hu közölte változtatások nélkül:

„Elbocsátó Szép Üzenet!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Márki-Zay Péter!

Utolsó levelemet küldöm Önnek. Sajnos korábbi kérdéseimre sem tudott érdemi válaszokkal szolgálni ezért többet nem írok Önnek.

A Hódmezővásárhelyi Cigány Önkormányzat szomorúan veszi tudomásul, hogy Ön marad városunk Polgármestere. A jövőben nem fogunk tudni együttműködni Önnel. Tegnap esti nyilatkozatából több dolgot nem értek. Az egyik, hogy Ön még most is versenyez Lázár Jánossal miközben 7.000 szavazattal kapott ki tőle. A másik, hogy Ön a választási vereség óta többször hangsúlyozta, televízióban, újságban, facebookon, hogy a cigányokat szeretné képviselni. Ezt mi sértésnek vesszük, hiszen több alkalommal kértük, (mindhiába) hogy határolódjon el a fasiszta, náci eszméket képviselő emberektől. Kérem, hogy a jövőben mellőze a cigányokat szeretném képviselni kampányszöveget. Nem hisszük el!

Tisztelt Polgármester Úr! Inkább tegye fel magának a kérdést, miért veszített el 2.000 szavazott ilyen gyorsan Hódmezővásárhelyen? Miért vonták meg Öntől mindenhol a bizalmat?

Kérem, hogy amennyiben a cigányokat és a szegény embereket szeretné segíteni Hódmezővásárhelyen, akkor álljon el a folyamatban lévő kilakoltatási perektől, csökkentse azokat a lakbéreket, amelyeket véleményem szerint a jogszabályok kijátszásával emeltek meg és kérem, hogy ne csak Gyöngyös Város cigánytelepét látogassa, kérem, hogy menjen el és kérdezze meg a Vásárhelyi cigánysor lakóit miben tud nekik segíteni.

Végezetül tegnap a Columbo című sorozat utolsó üdvözlet a kapitánynak című részét közvetítették és Ön jutott eszembe róla.  Az én Utolsó üdvözletem Önnek, hogy soha ne felejtse el azért a Víz az Úr!

Hódmezővásárhely, 2022.04.07.

Tisztelettel:

dr. Rafael Balázs Leándrosz”

Márki-Zay többszöri kérésre sem léptette vissza Z. Kárpátot

Mint ismert, a vásárhelyi romák már többször is nyílt levélben keresték meg a város polgármesterét a választás előtt. Akkor mint a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjeként fordultak hozzá, azzal a kéréssel, hogy léptesse vissza az ellenzéki lista 9. helyén lévő, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőt, aki pár héttel április 3-a előtt karlendítős botrányba keveredett.

Mivel ennek a kérésnek Márki-Zay nem tett eleget, ezért a vásárhelyi cigány önkormányzat március 27-ére békés tüntetést szervezett. De a bukott miniszterelnök-jelölt erre sem reagált. Így a helyi kisebbség jogi képviselője a fenti levelet címezte ma hozzá.

Nyitóképen Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelölte. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Mandiner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük