KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Hezbollah is megindult Izrael ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet vasárnap bejelentette, hogy tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal támadta a libanoni–izraeli határ térségében lévő, vitatott szektorban található izraeli állásokat, szolidaritásul az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

Az Iszlám Ellenállás a cionista ellenség három állását támadta a megszállva tartott Sebaa-tanyáknál, nagyszámú tüzérségi lövedékkel és irányított rakétákkal

– tudatta a közleményben a világ számos országában terrorszervezetté nyilvánított Hamásszal szoros kapcsolatokat ápoló, Irán-barát libanoni szervezet.

Hozzátette, hogy a támadást a palesztin ellenállással és néppel való szolidaritás jegyében hajtotta végre, miután a Gázai övezetet irányító Hamász szombaton az ötven évvel korábbi jóm kippúri háború óta nem látott véres támadást hajtott végre Izrael ellen. Az izraeli hadsereg közölte, hogy a Hezbollah támadására reagálva drónnal támadt a határövezetben a szervezet terroristalétesítményére. A dél-libanoni Madzsajún határváros lakói arról számoltak be, hogy tucatnyi rakéta hangját hallották vasárnap reggel az izraeli állások irányából.

Azt ajánljuk a Hezbollahnak, ne avatkozzon be. Ha megteszi, készen állunk

– figyelmeztetett az izraeli hadsereg szóvivője.

Az ENSZ Dél-Libanonban állomásozó ideiglenes békefenntartó missziója (UNIFIL) vasárnap önmérsékletre szólította fel a feleket. „Kapcsolatban állunk a hatóságokkal mindkét oldalon, hogy kézben tartsuk a helyzetet, és megakadályozzunk egy súlyosabb eszkalációt” – közölte az UNIFIL.

 

Borítókép: A Hezbollah harcosai a terrorcsoport zászlaival felvonulnak a Jeruzsálem napja alkalmából rendezett tüntetésen a libanoni Bejrút egyik déli külvárosában, 2023. április 14. (AP Photo/Hussein Malla)

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó (élő) - Gulyás Gergely: Nagyon közel járunk az újabb világháborúhoz

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük