KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A francia kereskedelmi óriás nem hagyja el az orosz piacot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Auchan vezérigazgatója szerint Zelenszkij kijelentései tisztességtelenek

A francia Auchan kiskereskedelmi hálózat folytatja működését Oroszországban a vállalat vezérigazgatója, Yves Claude szerint, aki elmondta, hogy az áruházlánc a civilek érdekében működik tovább.

“Felesleges az embereket egymás ellen uszítani” – mondta Claude a Le Journal du Dimanche francia hetilapnak adott interjúban.

Hozzászólása napokkal azután hangzott el, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a francia vállalkozásokat, hogy hagyják el az orosz piacot Moszkva Ukrajna elleni hadművelete nyomán.

“A legfontosabb számunkra, hogy megtartsuk alkalmazottainkat, és biztosítsuk fő küldetésünk teljesítését, vagyis hogy továbbra is tápláljuk e két ország lakosságát” – mondta a vezérigazgató.

Claude hozzátette, hogy a vállalat üzleteiben naponta sütnek friss kenyeret az ukránok és az oroszok számára, ami “jelenleg létfontosságú”.

“Oroszországban, ahol a márka 20 éve van jelen, közel 30 ezer alkalmazottat foglalkoztatunk” – mondta.

“Diszkontként működünk, és úgy gondoljuk, hogy a magas infláció idején hozzájárulhatunk a polgárok vásárlóerejének védelméhez”.

Claude hangsúlyozta, hogy Zelenszkij állításai, miszerint a francia vállalatok az Oroszországban maradásukkal támogatják Moszkva ukrajnai katonai támadását, “tisztességtelen”.

Múlt héten Geoffroy Roux, a francia vállalkozások mozgalmának (MEDEF) vezetője azt mondta, hogy a francia vállalatoknak, például a Totalnak, a Danone-nak, a Societe Generale-nak, az Auchannak és a Decathlonnak nem szabad kilépniük Oroszországból, mert felelősséggel tartoznak alkalmazottaik és vásárlóik iránt.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: