A Fidesz kivérezteti az állatvédelmet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezzel szemben a Jobbik, mint XXI. századi párt, elkötelezett az állatvédelem ügye mellett, hangzott el a legerősebb ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Fidesz sok esetben ellehetetleníti az állatmenhelyek működését. Példaként hozta a sárospataki menhely ügyét: az elmúlt napokban elterjedt a hír, miszerint a menhely túlterhelt, és nincs minden kutya ivartalanítva. A politikus szerint ennek az az oka, hogy az intézmény semmiféle állami támogatásban nem részesül, miközben a menhelyek hiánya miatt jóval több állatot kénytelen befogadni. Az üzemeltetők a legalapvetőbb költségeket adományokból és saját forrásból fedezik, ami hatalmas többletet jelent, hiszen a 250 férőhelyes menhelyen jelenleg több mint 400 kutya él. Az pedig az üzemeltetők emberségét mutatja, hogy egyetlen állatot sem akartak a sorsára hagyni, tette hozzá Egyed.

Szerinte a túlzsúfoltsággal járó problémák elkerülhetőek lennének, ha a mindenkori kormány komolyan venné az állatvédelem kérdését, és megfelelő forrást biztosítana a civil menhelyek számára, továbbá a kormányzati gőg helyett elfogadná a Jobbik állatvédelemmel kapcsolatos törvényjavaslatait.

Ormos Tas telepvezető megjegyezte: két napja a telepre látogatott a körzeti tiszti állatorvos, és abban egyeztek meg, hogy a menhely három hónap alatt eléri a kívánt 250-es létszámot. A telepvezető köszönetét fejezte ki azoknak az állatvédőknek, akik az elmúlt héten közel 50 kutyát vittek el, ezzel is könnyítve a menhely mindennapjait. Mint mondta, a túlterheltség oka a jó szándék volt, de levonta a konzekvenciát: a jövőben sajnos meg kell tanulni a befogadásra nemet is mondani.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “A Fidesz kivérezteti az állatvédelmet

  1. A kivénült fidesz már évtizeddel ezelőtt kivéreztette a családokat, érdekes módon ez nem fáj olyan rettentően Egyed Zsoltnak. Mielőtt rám kennék, hogy állatgyűlölő vagyok, közlöm, hogy menhelyről van a kutyánk, utcáról szedtük össze a macskáinkat- mindegyik ivartalanítva van. Egyed Zsolt simán elmebetegnek nyilvánította azt a Pogányban élő idős embert, (forrás: Alfahír)aki figyelmetlenségből az autója vonóhorgán felejtette a kiskutyát, majd vitte súlyos összegért állatorvoshoz megműttetni, hogy életben tartsa egyetlen társát. Szavazat gyűjtéshez nem a legszerencsésebb megnyilvánulása volt Egyednek. Szeretem az állatokat, de jelen helyzetünkben a gyerekvédelmet fontosabbnak tartanám. Állatmenhelyek támogatása helyett inkább a horror és indokolatlan összegű ivartalanítás, oltás- költségeket csökkentesse és a felelősségteljes állattartást népszerüsítse!

  2. Már a sok haszontalan állatért is képesek egyesek a kormányt hibáztatni , hát meg is érdemelnék a a teljes felszámolást ,, az orruk a végtelen ezeknél

  3. T. Szerkesztő!
    Sajnos az alábbi címet viselő oldalt nem tudom honnan megnyitni. Elszomorító, hogy a hozzászólók többsége teljesen hülyének nézi azokat, akik meg vannak győződve az egyik legundorítóbb aljas támadásról az emberiség ellen, melynek neve: Chemtrail. A sok hülye miatt csinálhatják zavartalanul tovább, az év minden napján, annak minden órájában az emberiség méreggel történő permetezését. Nagyon sok oka van, hogy miért csinálják, és hogy kik azok, akik ebben a programban elkövetői szinten részt vesznek. A baj az, hogy ez a Chemtrail annyira hihetetlenül aljas, hogy valóban nehéz elhinni; az átlagembernek évek kellenek ahhoz, hogy ezt a gyalázatot elhiggye. Az igazságot hazugsággal takargatják. És tudjuk, hogy: „A hazugságban az is vétkes, aki elhiszi.” Vétkesek tehát azok, akik elhitték az igazságot takargató hazugságokat, és ennek következtében milliószámra váltak áldozatokká embertársaink. Nagyon morbidnak tűnt hosszú évtizedeken keresztül az a mondás, miszerint: Aki hülye, haljon meg! Számomra ma már a legigazabb, legfontosabb mondások egyike! – hiszen ezek miatt nem tud előrelépni, nem tud kilépni nyomorúságból az emberiség.
    Titkos repülőgépek méreggel permetezik az embereket – megdöbbentő képek és videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük