EU: A legmagasabb szinten is rettegnek a széthullástól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A FELBOMLÁS KÍSÉRTETE JÁRJA BE EURÓPÁT – TUSK SZERINT SZÉTESHET AZ EU

Nyitott és őszinte vitát szorgalmazott Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az unió jövőjéről, mivel szerinte jelenleg reális a szétesés lehetősége, ami ha bekövetkezik teljes mértékben az Európai Egyesült Államok koncepcióját erőltető Brüsszel hibája lesz.

Tusk az Európai Néppárt 40 éves fennállása alkalmából tartott beszédében kendőzetlen nyíltsággal szólt arról, hogy az ész nélküli brüsszeli központosítási törekvések az európai polgárok többségének akarata ellenére zajlanak, ami így csak a kontinensen terjedő euszkeptikus eszmék erősödéséhez vezet, írja az Express.

Szerinte a mostani történelmi pillanat nem megfelelő arra, hogy a tagállamok közötti szorosabb integrációt szorgalmazzák, mondta ezt a közelgő brit népszavazásra utalva, amelynek előestéjén egyre jobb eredményekre számíthatnak a kilépést pártoló erők.

„Az azonnali és teljes integráció megszállottjaiként nem vettük észre, hogy az Európai Unió egyszerű polgárai nem osztják a mi eupozitivizmusunkat.”

– fogalmazott a lengyel politikus, majd hozzátette:

„A jövő grandiózus elképzeléseiből kiábrándulva az emberek most azt várják tőlünk, hogy a jelen valóságot kezeljük jobban, mint ahogy azt eddig tettük.”

Szerinte az idealista Európa-felfogásnak már az euszkepticizmus, sőt az eupesszimizmus is reális alternatívájává vált, de azok a hangok is erősödnek, melyek megkérdőjelezik az egyesült Európa értékeit.

„A felbomlás kísértete járja be Európát, és nekem nem úgy tűnik, hogy erre a föderalizmus a legjobb válasz.”

– mondata Tusk, és felhívta a néppárti politikusok figyelmét, hogy meg kell érteniük a „történelmi pillanat szükségességeit”.

„Mondjuk ki nyíltan, vagy belátjuk, hogy Angela és Viktor elvei kompatibilisek egymással és csak közösen adhatunk teljes választ, vagy az emberek más, radikális, sőt brutális receptet fognak keresni a válság megoldására.”

– értékelte a helyzetet a lengyel politikus, utalva a német és a magyar kormányfő közötti nézetkülönbségekre.

alfahir.hu, hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

9 thoughts on “EU: A legmagasabb szinten is rettegnek a széthullástól

 1. Mindegy, hogy mit mondanak a népeknek, a ők már tudják, hogy mi lesz Európából évek, hónapok múlva. Vissza kell térni a gyökereinkhez, a kúltúránkhoz, erkölcseinkhez. Minden népnek külön-külön. Annak idelyén úgyis manipulált volt a szavazás. Sokkal többet elvesznek tőlünk, mint amit kapunk (szabadság, anyagiak, gazdaság….).
  Atilla

 2. Teljesen mindegy kinek a hibája lesz , kész tény hogy egy pár állam a csöbörből vödörbe esett , így folytatódik a régi nyomorúság – a nép meztelenre vetkőztetése —

 3. Én értem és te is értsd! Tudják, amikor eléri azt a szintet egy birodalom az törvényszerűen összeomlik! Nem azért mert úgy akarják, ha nem azért mert ez a rend!
  Ezért előre tervez – hát mi is előre terveztünk most! A köztörvényes bűnöző aki összeharácsolta vagyonát többet nem uralkodhat felettünk!
  A folyamat élő – tudd – és segítsd munkánkat – mert csak a munka – akár szellemi akár fizikai az az életre való!
  id. Kiss László

  1. A munka az mindig egyéni. Amíg nem végezzük el önmagunkon, a kollektív is bukásra van ítélve, és az élet annyit fog jelenteni, hogy a prédikátorok kézről kézre adnak bennünket. Most is ez történik. A tanítók arra törekszenek, hogy az emberben olyan kérdéseket ébresszenek, amik kierőszakolják a válaszhoz vezető úton való elindulást. A prédikátor „megkímél” ettől, ő megadja mind a kettőt. Ma a kényelem korát éljük, így ezt is tálcán kínálják, mindenki maga dönt melyiket válassza. Ne feledjük, a választás szabad. Vagy tanítót választok vagy prédikátort. Vagy Jézusban hiszek vagy Krisztusban. Ezek az utak más más irányba visznek.

 4. Tökéletesen írta Kiss Úr!
  Az Ember a Teremtő teremtménye,akinek szintén teremteni kell ezen a világon. Ha valaki nem ezt teszi,akkor helyette másvalakinek kell ezt megtenni, és felborul az egyensúly. Ahogy most is.Rend,szeretet, Harmónia helyett, káosz!

 5. Donald Tusk ezt eddig is tudta,csak valahogy nem akarózott neki kimondani.
  H.B.

 6. Tudom nem egyszerű a helyzet, nem lehet minden bizonytalan tényezővel számolni. Ez nem sakk, ez a külömböző lelkek, egók harca!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük