BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fidesz-KDNP magabiztos fölényét mutatja a baloldali intézet felmérése is

Az elllenzéki térfélen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció az úr, miközben több párt támogatottsága is a parlamenti küszöb alatt van.

A pártok versenyét továbbra is magabiztosan vezeti a Fidesz-KDNP – olvaható a baloldali Republikon Intézet legújabb közvélemény-kutatásában. Eszerint a kormánypártok a teljes népesség körében 31, míg a biztos pártválasztók között 46 százalékon állnak.

Ezzel a támogatottsági versenyben továbbra is toronymagasan megelőzik a baloldalt.

Az ellenzéki térfélen a Demokratikus Koalíció (DK) támogatottsága az utóbbi hónapokban kismértékben visszaesett, júliusban azonban 1 százalékkal erősödtek a teljes népesség, 2 százalékkal pedig a pártválasztók körében. A Gyurcsány-párt hónapok óta minden mérésben stabilan a baloldal legerősebb pártja. A Republikon felmérése szerint a teljes népesség 13, a pártválasztók 18 százaléka szavazna a DK-ra.

Gyurcsány Ferencék mögött holtversenyben a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom következik. Előbbi támogatottsága nem változott az elmúlt hónapban, továbbra is a teljes népesség 6, a pártválasztók 9 százaléka szavazna a pártra. A Mi Hazánk támogatottsága hibahatáron belül, 1-1 százalékponttal növekedett a teljes népesség és a pártválasztók körében is. A Republikon júliusi felmérése szerint nem jutna be önállóan a parlamentbe egy most vasárnapi választáson az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd. Az LMP támogatottsága a teljes népesség körében változatlan, a pártválasztók körében 1 százalékponttal – pont a bejutási küszöb alá – csökkent, a Jobbik népszerűsége nem változott, 4 százalékon áll a pártválasztók körében. A Párbeszédre továbbra is a teljes népesség és a pártválasztók 2-2 százaléka szavazna.

A Republikon felmérésének a számai nem számítanak példa nélkülinek, mivel az utóbbi hónapokban megjelent kutatások jellemzően a kormánypártok elsöprő támogatottságát és a baloldali ellenzék agóniáját mutatták be.

A Nézőpont Intézet áprilisban – a tavalyi országgyűlési választás évfordulója okán – megjelent kutatása szerint a Fidesz–KDNP 51 százalékot szerezne listán, amely a hibahatár miatt, a tavalyi 52 százalékos rekorderedményével azonosnak tekinthető. A felmérés alapján kijelenthető, hogy a háború okozta gazdasági kihívások ellenére és az energiaválsággal terhelt téli hónapokat követően is erős a kormány társadalmi felhatalmazása. A kutatás készítői kiemelték, hogy az ellenzéki oldalon egy év után további tíz százalékponttal vált népszerűtlenebbé az egykori közös lista, ami azt jelenti, hogy az egykori baloldali szövetség szavazóinak csaknem harmada elpártolt a közös listától. A felmérés alapján a Mi Hazánk Mozgalom a választás után egy évvel megduplázná korábbi választási eredményét, 12 százalékos támogatottságával stabil parlamenti erőnek számítana.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor diplomáciai tevékenységét értékeli a Russia Today elemző publicistája

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük