KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Oroszország saját feltételei szerint fogja elérni a békét

A NATO egész rendszere nyílt háborút folytat Oroszország ellen, de az Oroszországi Föderációnak elegendő ereje van ahhoz, hogy a különleges hadművelet minden feladatát megoldja, és a békét a saját feltételei szerint valósítsa meg – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Medvegyev augusztus 8-án (a grúz-oszét konfliktus évfordulóján) tett közzé egy bejegyzést Telegram-csatornáján.

“Az USA-nak és vazallusainak akkor egyértelműen hiányzott a tapasztalat. Ma ismét bűnös háborút vívnak mások kezével, és megpróbálják eltörölni Oroszországot a föld színéről. Az egész NATO-rendszer gyakorlatilag nyíltan harcol ellenünk” – írta Medvegyev.

“ELÉG ERŐNK VAN AHHOZ, HOGY A KÜLÖNLEGES HADMŰVELET MINDEN FELADATÁT MEGOLDJUK. MINT 2008 AUGUSZTUSÁBAN, ELLENSÉGEINKET LE FOGJUK ZÚZNI, ÉS OROSZORSZÁG A SAJÁT FELTÉTELEI SZERINT FOGJA ELÉRNI A BÉKÉT. A GYŐZELEM A MIÉNK LESZ!” – TETTE HOZZÁ.

Medvegyev azt is írta, hogy 15 évvel ezelőtt Oroszország határozottan “reagált a Cshinvali elleni aljas támadásra, kemény választ adva az agresszornak”.

“A bolond Szaakasvili (Grúzia volt elnöke – a szerk.) háta mögött állt a kollektív Nyugat, amely már akkor is igyekezett megingatni a helyzetet Oroszország határainak közvetlen közelében. Fegyveres erőink öt nap alatt gyorsan és keményen megbüntették az arrogáns nacionalistákat. Megvédtük az Abháziában és Dél-Oszétiában élő népünket az ellenségtől. Lehetőséget adtunk az új államoknak, hogy Oroszország támogatásával fejlődjenek” – mondta Medvegyev.

Grúzia 2008. augusztus 8-án éjjel Grad típusú többszörös rakétavetőkkel lőtte Dél-Oszétiát, a grúz csapatok megtámadták a köztársaságot, és lerombolták fővárosának, Cshinvalinak egy részét. Oroszország a dél-oszétok védelmében – akik közül sokan felvették az orosz állampolgárságot – csapatokat vezényelt a köztársaságba, és ötnapos harcok után kiűzte a grúz hadsereget a térségből.

Moszkva 2008. augusztus 26-án ismerte el Abházia és Dél-Oszétia szuverenitását. Az orosz vezetők többször is kijelentették, hogy a két volt grúz tartomány függetlenségének elismerése a jelenlegi realitásokat tükrözi, és nem módosítható. Grúzia továbbra sem ismeri el Abháziát és Dél-Oszétiát független államként, és saját régióinak tekinti őket.

Ez is érdekelheti:  Fehéroroszország vízummentességet vezetett be 35 európai ország állampolgárai számára

Orosz HírekKiemelt kép: © RIA Novosti / Ekaterina Stukina

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Medvegyev: Oroszország saját feltételei szerint fogja elérni a békét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük