KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fidesz hand in hand szavazott Gyurcsányékkal – csak a Mi Hazánk nem szavazta meg Finnország NATO-hoz való csatlakozását

A Mi Hazánk kivételével minden frakció megszavazta Finnország NATO-hoz való csatlakozását, ami komoly jelzéssel bírhat a svéd kérelem sorsára is, de a belpolitikai vonzata sem mellékes – írja a Magyar Jelen.

A lap jókedvűen mosolygó fideszes országgyűlési képviselők szelfijét is bemutatja, amint a szavazás napján  – igazából nem tudni minek örülnek -, az izzasztó munka közben így pihengetnek. A képet egyébként Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő osztotta meg közösségi oldalán.

Talán úgy is fel lehet fogni ezt a képet, mintha azokat nevetnék ki, akik nem értenek egyet a NATO bővítés kérdésével, éppen egy háborús, eszkalálódó válság közepette és úgy gondolják, simán szembe mehetnek a valóban békét akaró magyar választók többségének akaratával és szavazóik többségével is ezzel a döntéssel. Ugyanis ebben a kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, de akik rendszeres hallgatói a Karc FM Rádiónak – mely a Fidesz rádiója -, azok jól tudják, hogy a Paláver című betelefonálós műsor hallgatóinak döntő többsége nem értett egyet sem Svédország, sem Finnország NATO csatlakozásával. Persze ez nem a választópolgár dolga, hiszen ő a politika ilyen mély bugyraiba természetesen nem láthat bele – mint tudjuk.

Íme a fotó:

A képen balról jobbra: Soltész Miklós, Dunai Mónika, Láng Zsolt és Zsigmond Barna Pál

Álljon itt Zsigmond Barna Pál bejegyzése is:

Ahogy azt a Magyar Jelen írja, az igenek mellett 182 képviselő neve szerepel, köztük találhatók fideszesek, DK-sok, Momentumosok, vagy Jobbikosok is.

Nem gyakran fordul elő, hogy Orbán Viktor együtt szavaz Gyurcsány Ferenccel,

márpedig ennél a geopolitikai lépésnél ez volt a helyzet. A finn és a svéd csatlakozás körüli vita jelentős részét nem az képezte, hogy a kormány a balliberális pártokkal együtt támogatni fogja-e, hanem az, hogy ezt mikor teszi meg. A balliberális ellenzék frakcióiból a fő kritika azért érkezett a kormány felé, mert ezt csak most és nem nyolc hónappal ezelőtt szavazták meg.

Ez is érdekelheti:  Covidos lett Joe Biden, lemondta a szerdai választási beszédét

Emlékezetes, hogy néhány héttel a szavazást megelőzően a Fidesz azt kommunikálta, hogy a frakciójukban még vita van erről és megosztottak a kérdésben. Elsősorban Simicskó István nevét lehetett hallani a kontra álláspont mellett, de a szavazás jól megmutatta, hogy végül párttársai bizonyára meggyőzhették a helyesnek vélt álláspont támogatásáról.

A teljes cikk a Magyar Jelen oldalán IDE kattintva olvasható

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “A Fidesz hand in hand szavazott Gyurcsányékkal – csak a Mi Hazánk nem szavazta meg Finnország NATO-hoz való csatlakozását

  1. „Kállai kettős”, mint anno . . .
    Semmiből nem tanul a politikai „elit”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük