A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fidesz hand in hand szavazott Gyurcsányékkal – csak a Mi Hazánk nem szavazta meg Finnország NATO-hoz való csatlakozását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Mi Hazánk kivételével minden frakció megszavazta Finnország NATO-hoz való csatlakozását, ami komoly jelzéssel bírhat a svéd kérelem sorsára is, de a belpolitikai vonzata sem mellékes – írja a Magyar Jelen.

A lap jókedvűen mosolygó fideszes országgyűlési képviselők szelfijét is bemutatja, amint a szavazás napján  – igazából nem tudni minek örülnek -, az izzasztó munka közben így pihengetnek. A képet egyébként Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő osztotta meg közösségi oldalán.

Talán úgy is fel lehet fogni ezt a képet, mintha azokat nevetnék ki, akik nem értenek egyet a NATO bővítés kérdésével, éppen egy háborús, eszkalálódó válság közepette és úgy gondolják, simán szembe mehetnek a valóban békét akaró magyar választók többségének akaratával és szavazóik többségével is ezzel a döntéssel. Ugyanis ebben a kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, de akik rendszeres hallgatói a Karc FM Rádiónak – mely a Fidesz rádiója -, azok jól tudják, hogy a Paláver című betelefonálós műsor hallgatóinak döntő többsége nem értett egyet sem Svédország, sem Finnország NATO csatlakozásával. Persze ez nem a választópolgár dolga, hiszen ő a politika ilyen mély bugyraiba természetesen nem láthat bele – mint tudjuk.

Íme a fotó:

A képen balról jobbra: Soltész Miklós, Dunai Mónika, Láng Zsolt és Zsigmond Barna Pál

Álljon itt Zsigmond Barna Pál bejegyzése is:

Ahogy azt a Magyar Jelen írja, az igenek mellett 182 képviselő neve szerepel, köztük találhatók fideszesek, DK-sok, Momentumosok, vagy Jobbikosok is.

Nem gyakran fordul elő, hogy Orbán Viktor együtt szavaz Gyurcsány Ferenccel,

márpedig ennél a geopolitikai lépésnél ez volt a helyzet. A finn és a svéd csatlakozás körüli vita jelentős részét nem az képezte, hogy a kormány a balliberális pártokkal együtt támogatni fogja-e, hanem az, hogy ezt mikor teszi meg. A balliberális ellenzék frakcióiból a fő kritika azért érkezett a kormány felé, mert ezt csak most és nem nyolc hónappal ezelőtt szavazták meg.

Emlékezetes, hogy néhány héttel a szavazást megelőzően a Fidesz azt kommunikálta, hogy a frakciójukban még vita van erről és megosztottak a kérdésben. Elsősorban Simicskó István nevét lehetett hallani a kontra álláspont mellett, de a szavazás jól megmutatta, hogy végül párttársai bizonyára meggyőzhették a helyesnek vélt álláspont támogatásáról.

A teljes cikk a Magyar Jelen oldalán IDE kattintva olvasható

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “A Fidesz hand in hand szavazott Gyurcsányékkal – csak a Mi Hazánk nem szavazta meg Finnország NATO-hoz való csatlakozását

  1. „Kállai kettős”, mint anno . . .
    Semmiből nem tanul a politikai „elit”!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: