KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsány Ferenc „egy bunkó paraszt, érted?!” – mondja Gansperger Gyula egy vágatlan hangfelvételen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb részletek kerültek elő a botrányos Városháza-ügyről.

Még az index írta meg annak idején, hogy vevőt keres a főváros vezetése a Városháza műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére – emlékeztet cikkében a Mandiner.

Az Index akkori információi szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a vásárlás kapcsán.

Karácsony posztolgatott, az Index szerződésről számolt be, Anonymus visszatért

A főpolgármester egy Facebook-bejegyzésben szinte azonnal tagadta az ügy létezését. Másnap az Index napvilágra hozott egy szerződést, amelyben Karácsony előző napi állításainak a cáfolata látható. A budapesti főpolgármester újfent közösségi oldalán reagált a hírre, amit azzal zárt, hogy feljelentést tesz, „hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát”.

November 7-én viszont egy rejtélyes hangfelvétel jelent meg a fővárosi ingatlanügyekről. A Karácsony tagadását megkérdőjelező hanganyagon két férfi beszélgetett, és az esetet elmesélő férfi világossá tette, hogy

történt a főváros részéről ingatlaneladás Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt.

Az adásvételben pedig a Városháza-ügyből is ismert Berki Zsolt játszott fontos szerepet.

A következő, november 10-i felvételen egy Barts Balázsként bemutatkozó férfi egy, a főpolgármesteri kabinet által is tárgyalt anyagról beszélt, amelyben a Városháza épületéről és a hozzá tartozó, 4,7 hektáros telekről van szó: 3,9 hektárt eladnának, 8 ezer négyzetmétert megtartanának. Azt is mondta, hogy

a tűzoltóság épületét új épületben helyeznék el, és a telkét tehermentesen értékesítenék.

A felvételen vélhetően Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója beszélt, de a találkozón jelen lehetett Berki Zsolt is, a Városháza feltételezett eladására szerződő cég, a Northern Rock Kft. tulajdonosa. Karácsonyék ezt követően is tagadták, hogy eladnák az épületet, ezt később az általuk gründolt vizsgálóbizottság is megállapította.

Elindult a nyomozás

A történtek miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított, a rendőrök 2021 őszén befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert ki is hallgattak. Mint arról lapunk is beszámolt, a baloldal közben igen érdekesen kezelte a Városháza-ügyet.

Az ellenzék pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni

 Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ez is érdekelheti:  Gyurcsány Ferencet már a DK-n belül is leváltanák

Aztán „ajándékot” kapott a nyilvánosság

Anonymus azonban ismét bejelentkezett, és közölte: tíz órányi vágatlan hangfelvételt postáz a Városháza-ügyben nyomozó rendőrségnek. „Kapnak valamit a fa alá” – mondta az álarcos alak 2021. decemberének végén.

A közel tíz órányi felvétel leirata időközben a Magyar Nemzet birtokába került. Mint a lap szerdai cikkében rámutat, a hangfelvételen szereplő egyik személy, Gansperger Gyula többek között Bajnai Gordonról és Gyurcsány Ferencről is elmondja véleményét. Szerinte Bajnai „nagyon elfogadott ember, nagyon jól beszél angolul, németül, mindenkivel, Merkellel is jóban volt annak idején”. Arra a felvetésre azonban, hogy Gyurcsányt mennyire fogadják el, úgy reagált:

Az egy bunkó paraszt, érted?!”.

Gansperger úgy vélte, össze sem lehet hasonlítani a két politikust. Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira szerinte nem lehet azt mondani, hogy „megvett az államtól valamit, és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket.” Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Mandiner

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük