TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fehér Ház jelenleg elfogadhatatlannak tartja a fegyverszünetet Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington jelenleg elfogadhatatlannak tartja az ukrajnai tűzszünetet. A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby ezt a Fox Newsnak adott március 19-i interjúban nyilatkozta.

Elmondta, hogy az Egyesült Államok a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő moszkvai találkozóját követő esetleges tűzszüneti felhívásokat is elfogadhatatlannak tartja.

„Ha ez a találkozó bármilyen tűzszüneti felhíváshoz vezet, az elfogadhatatlan lenne, mert csak megerősítené Oroszország eddigi nyereségeit, és időt adna Putyinnak, hogy új embereket készítsen fel, és új offenzívát készítsen elő, amikor az neki megfelel”

– mondta.

A kínai vezető oroszországi látogatására március 20. és 22. között kerül sor.

Korábban, március 16-án Kirby hangsúlyozta, hogy egy mostani ukrajnai tűzszünet az orosz fél területszerzéseinek megszilárdítását jelentené, és sértené az ENSZ Alapokmányát. A tűzszünet elrendelése Oroszország új területeinek elismerését jelentené – hangsúlyozta.

Kína február végén állásfoglalást tett közzé az ukrajnai helyzet politikai rendezéséről. Kína célja, hogy továbbra is konstruktív szerepet játsszon a válság rendezésében és a béke megteremtésében. Kína ENSZ nagykövetének helyettese, Dai Bin azt mondta, hogy Peking számára elsődleges a tűzszünet és az ellenségeskedések beszüntetése.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a maga részéről „nem cselekvési tervnek, hanem a témáról való elmélkedésnek” nevezte Kína javaslatait az ukrán válság megoldására. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy pozitívnak tartja, hogy Kína megbeszéléseket kezdeményezett az ukrán konfliktusról.

Oroszország és Ukrajna között az eddigi utolsó személyes tárgyalási fordulóra 2022. március 29-én került sor Törökországban. Kijev később hivatalosan elutasította a Moszkvával való kapcsolatfelvételt. A Kreml többször is kijelentette, hogy kész tárgyalni Kijevvel.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Mérhető földmozgást okoztak Taylor Swift edinburghi koncertjei

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük