KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Donbasszt lövik az ukránok, sok az áldozat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az oroszországi Donyecki Népköztársaság (DPR) Makeevka városát kedden intenzív bombázások érték – közölte a régió megbízott vezetője, Denis Pushilin. Az ukrán erők a jelentések szerint lakónegyedeket vettek célba, több házat, valamint egy iskolát és egy kórházat is megrongáltak.

A Pusilin által megosztott előzetes adatok szerint legalább egy ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek, köztük két kisgyermek. „Késő este az ellenség heves csapásokat mért lakónegyedekre és a kórházkomplexumra Makeevka Cservonogvardejszkij kerületében” – írta a tisztségviselő a Telegramon.

Az áldozatok számát később 41-re módosították, mivel többen különböző sérülések miatt kezelésre szorultak. Az áldozatok orvosi ellátásban részesülnek, még azok után is, hogy több egészségügyi létesítmény megrongálódott – tették hozzá a tisztviselők.

Nem világos, hogy milyen típusú lőszereket használhattak, de a robbanásokat Makeevka és Donyeck „legtöbb” lakosa érzékelte – állította Puszilin. A DPR missziója a Közös Irányítási és Koordinációs Központban az elmúlt nap folyamán több tucat önjáró többszörös rakétavetők által leadott találatot jelentett.

A DPR régió fővárosát is tűz alá vették kedden, és legalább két halottról és több sebesültről számolt be kora délután Donyeck polgármestere, Alekszej Kulemzin. Az ukrán erők összesen két tucatszor támadták a várost és annak külvárosait kedden, mintegy 166 lövedéket lőttek ki a nyugati országok által szállított 155 milliméteres tüzérségi lövegekből – állította a tisztviselő.

Donyeck a Kijev és a donbásszi köztársaságok közötti konfliktus 2014-es kirobbanása óta gyakori célpontja az ukrán támadásoknak, mivel az ukrán hadsereg jelentősen megerősített állásokat hozott létre a város körül. A DPR fővárosa elleni támadások a Moszkva által 2022 februárjában Kijev ellen indított katonai művelet után fokozódtak, amelynek következtében több civil meghalt, és jelentős károkat okozott az infrastruktúrában.

A Donyecki Népköztársaság tavaly októberben vált Oroszország részévé a Luganszki Népköztársasággal, valamint a Zaporozsjei és a Herszon régióval együtt, miután a helyi lakosság népszavazásokon elsöprő többséggel támogatta a csatlakozást.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “A Donbasszt lövik az ukránok, sok az áldozat

  1. Ezek meghibbantak. Értelmetlen gyilkolászásra elpazarolni a drága, pótolhatatlan lőszereket – bolond tempó.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: