KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Donbasszt lövik az ukránok, sok az áldozat

Az oroszországi Donyecki Népköztársaság (DPR) Makeevka városát kedden intenzív bombázások érték – közölte a régió megbízott vezetője, Denis Pushilin. Az ukrán erők a jelentések szerint lakónegyedeket vettek célba, több házat, valamint egy iskolát és egy kórházat is megrongáltak.

A Pusilin által megosztott előzetes adatok szerint legalább egy ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek, köztük két kisgyermek. „Késő este az ellenség heves csapásokat mért lakónegyedekre és a kórházkomplexumra Makeevka Cservonogvardejszkij kerületében” – írta a tisztségviselő a Telegramon.

Az áldozatok számát később 41-re módosították, mivel többen különböző sérülések miatt kezelésre szorultak. Az áldozatok orvosi ellátásban részesülnek, még azok után is, hogy több egészségügyi létesítmény megrongálódott – tették hozzá a tisztviselők.

Nem világos, hogy milyen típusú lőszereket használhattak, de a robbanásokat Makeevka és Donyeck „legtöbb” lakosa érzékelte – állította Puszilin. A DPR missziója a Közös Irányítási és Koordinációs Központban az elmúlt nap folyamán több tucat önjáró többszörös rakétavetők által leadott találatot jelentett.

A DPR régió fővárosát is tűz alá vették kedden, és legalább két halottról és több sebesültről számolt be kora délután Donyeck polgármestere, Alekszej Kulemzin. Az ukrán erők összesen két tucatszor támadták a várost és annak külvárosait kedden, mintegy 166 lövedéket lőttek ki a nyugati országok által szállított 155 milliméteres tüzérségi lövegekből – állította a tisztviselő.

Donyeck a Kijev és a donbásszi köztársaságok közötti konfliktus 2014-es kirobbanása óta gyakori célpontja az ukrán támadásoknak, mivel az ukrán hadsereg jelentősen megerősített állásokat hozott létre a város körül. A DPR fővárosa elleni támadások a Moszkva által 2022 februárjában Kijev ellen indított katonai művelet után fokozódtak, amelynek következtében több civil meghalt, és jelentős károkat okozott az infrastruktúrában.

A Donyecki Népköztársaság tavaly októberben vált Oroszország részévé a Luganszki Népköztársasággal, valamint a Zaporozsjei és a Herszon régióval együtt, miután a helyi lakosság népszavazásokon elsöprő többséggel támogatta a csatlakozást.

Ez is érdekelheti:  Ez az ember kíváncsi arra, mikor lövik le Orbán Viktort

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Donbasszt lövik az ukránok, sok az áldozat

  1. Ezek meghibbantak. Értelmetlen gyilkolászásra elpazarolni a drága, pótolhatatlan lőszereket – bolond tempó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük