KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A DK nem szavazza meg a Fidesz korrupcióval kapcsolatos törvényjavaslatait

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Látszatintézkedéseknek tartja a Demokratikus Koalíció a Fidesz korrupcióval kapcsolatos törvényjavaslatait, ezért nem fogja megszavazni azokat hétfőn és kedden a parlamentben – közölte Sebián-Petrovszki László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus hozzátette, a javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, „amiket el lehet majd lopni”.

Sebián-Petrovszki László azt mondta, Orbán Viktor kormányfő el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. Közben a jogállam, a független igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc látszatát akarják csak fenntartani, amit a DK nem támogat – jelentette ki.

A DK nem fogja megszavazni a parlamentben a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, és nem fogja támogatni azt a törvényjavaslatot sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban – közölte a képviselő.

Sebián-Petrovszki László megjegyezte, a valódi változásokat tartalmazó törvényjavaslatokat a DK benyújtotta már az Országgyűlésnek; ha a kormány valódi változást akarna, akkor támogatná az Európai Ügyészséghez csatlakozást, függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, valamint helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

 

NIF kommentár:

Teljesen lényegtelen, hogy a DK mit szavaz meg vagy mit nem. Olyat úgysem szavaz meg, ami a nemzetünknek fontos, ugyanakkor mindent megtesz a magyar nemzet és a magyar haza ellen. A DK nem ellenzék, hanem ellenség, tehát így is kell ezeket kezelni.

 

Kiemelt képen Gyurcsány álkormánya, feleségével az élen /Fotó:  MTI – Kovács Anikó

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: