KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Bundeswehr a személyzetet is adja a Leopardok mellé Ukrajnának? (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai háború az első, amelyben mindkét fél több ezer rövid videót tesz közzé az interneten; ez 2014 óta tart. Időnként aztán olyan videók jelennek meg, amelyek számos kérdést vetnek fel. Mint például ez is, amelyen egy ukrán zászlót lobogtató tank látható.

Már a Leopard harckocsik Ukrajnának történő szállításáról szóló döntés meghozatalakor világos volt: nehéz lesz ukrán személyzettel üzemeltetni azokat. A legénységnek általában legalább egy évre van szüksége ahhoz, hogy valóban jól tudjon kezelni egy adott harckocsit; de még inkább érvényes ez a harckocsiparancsnokra. Ezért már régóta az a gyanú, hogy ezeket a feladatokat NATO-személyzettel végzik el. Ugyanez vonatkozik természetesen a HIMARS rakétavetőkre vagy a Patriot rendszerekre is.

Most felbukkant egy videó, amelyen állítólag egy ukrán zászlót viselő Leopard A6-os látható, vagyis ennek a harckocsitípusnak a legújabb változata, amely eddig csak a Bundeswehrnél állt szolgálatban. A tank parancsnoka pedig érdekes egyenruhát visel.

Ez egyértelműen a Bundeswehr egyenruhája. Ha össze akarod hasonlítani az ukránéval, akkor ebben az Atlantic Council cikkben található egy szép felvétel egy ukrán tankról. A foltos álcázásban egyértelműek a különbségek.

A barett szintén a Bundeswehr egyenruhájának része. A döntő kérdés tehát az, hogy miért kellene egy ukrán harckocsiparancsnoknak külföldi egyenruhát viselnie? Vagy mégiscsak egy német tankparancsnok „nyaral” Ukrajnában?

A táj egyértelműen felismerhető a volt szovjet területről, mert a szélfogó fák szabályos, holt egyenes sorokban állnak. Állítólag a fénykép a zaporozsjei régióból származik.

Most jön a döntő kérdés: ez a férfi a Bundeswehr tagja? Fontos lenne tudni, hogy a német kormány mennyire hazudik a lakosságnak a fegyverszállításokról és azok üzemeltetőiről.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép:  www.globallookpress.com © Armin Weigel

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: