KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A brüsszeli kerület polgármestere magyarázkodik a betiltott NatCon ügyében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir kedden végzést adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és azt írta: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.

Saint-Josse-ten-Noode polgármestere az X-en közzétett üzenetében azt írta:

„Polgármesteri végzést adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására a közbiztonság garantálása érdekében.”

Brüsszelben, valamint a belga főváros Etterbeek és Saint-Josse-ten-Noode nevű kerületeiben

„nem látják szívesen a szélsőjobboldalt”

– jelentette ki a polgármester.

Végzésében a polgármester utasítást adott rendőrségi intézkedésre, és ebben azt írta: tekintettel arra, hogy a nemzeti szuverenitás védelme euroszkeptikus hozzáállást feltételez, valamint a közrend elleni súlyos atrocitások várhatók, a rendezvényt nem szabad megtartani.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Utoljára '88-ban a kommunisták akartak így elhallgattatni!

Indoklásában továbbá hangsúlyozta, a rendezvényen provokatív, diszkrimináló tartalmak hangozhatnak el, a felszólalók között vannak hagyománytisztelők, homofóbok, az emberi és kisebbségi jogokat nem tisztelők, illetve a politikai iszlámról szóló vitatható művek szerzője.

Szavai szerint nem kizárható, hogy belgiumi és külföldi szélsőséges csoportok veszélyeztetik a résztvevők testi épségét, információk szerint ugyanis többen érkeztek más országokból ebből a célból. Kiemelte továbbá: a rendezők nem szavatolnak elégséges biztonsági intézkedéseket.

Ez is érdekelheti:  Menczer Tamás: Brüsszel elhallgattatná Orbán Viktort

A rendezvény betiltása továbbá azért is indokolt, mert erőszakos reakciókat válthat ki, és jelentős veszélyt jelent a közrendre, a közbiztonságra és a köznyugalomra – írta.

„A NatCon nevű konferenciát betiltom. A kerületben tilos a rendezvénnyel kapcsolatos bármilyen gyülekezés, beleértve a résztvevőket, szervezőket, ellenzőket – fogalmazott. – A végzés megsértőire a brüsszeli rendőrség irányadó eljárási szabályzata vonatkozik”

– tette hozzá végzésében a rendezvénynek helyszínt adó kerület polgármestere.

MH

Kiemelt képen: A belga rendőrség elzárja a brüsszeli Claridge hotel bejáratát. A Nemzeti Konzervatív Konferenciát ezen a helyen tartották volna 2024. április 16-án
Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt

NIF megjegyzés: ezzel a brüsszeli bagázs világosan megmutatta újra, mit is gondol a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságáról, a szabad sajtóról, a gyülekezéshez való jogról és úgy általában az általuk oly sokszor emlegetett demokráciáról, amire hivatkozva  támadják folyamatosan Hazánkat.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük