KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A britek pánikba esnek: Oroszország megmutatta a Tu-22M3 erejét Ukrajnában – mi lesz velünk?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A briteket ledöbbentette a Tupolev Tu-22M3 stratégiai rakétát szállító bombázó, amelyet Oroszország az ukrajnai katonai különleges hadműveletébe vetett be: a gép az Egyesült Államokban és Európában bárhol képes nukleáris csapást mérni.

A Tu-22M3 Oroszország a különleges hadművelete során Ukrajnában először Mariupol közelében vetette be. A repülő csaknem 7000 km hatótávolságú, így egész Európa és az Egyesült Államok keleti partvidéke is a hatókörében van – írja a The Sun.

A Tu-22M3 nagy hatótávolságú szuperszonikus stratégiai bombázó

A Tu-22M3 nagy hatótávolságú szuperszonikus stratégiai bombázó NATO kódneve Backfire. 24 tonna lőszerrel szerelhető fel és több ezer kilométerre képes atomfegyvereket szállítani. Az orosz légierő jelenleg több mint 60 darab ilyen bombázóval rendelkezik.

Az orosz Backfire részt vett az ukrán vasúthálózat infrastruktúrájának bombázásában és a mariupoli Azovstal acélgyár elleni támadásban, korábban használták ezeket a gépeket a szíriai, csecsenföldi és grúziai konfliktusokban is. Az ukrán konfliktusban azonban korlátozottan, de sikerrel vetették be a Tu-22M3-akat – írta a The Sun.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy „az orosz nagy hatótávolságú cirkálórakétákkal, mint például a Kh-101-el felszerelt bombázók, Ukrajna egész területén képesek úgy megsemmisíteni a célokat, hogy közben még az orosz légteret sem hagyják el. Nyugati szakértők információi szerint az X-101 rakéta hatótávolsága 2500-2800 km, ami azt jelenti, hogy Európa nagy része is az orosz légierő hatótávolságán belül van.

A négy pilótából álló legénységgel a Backfire 2 Mach (2300 km/h) feletti végsebességet érhet el és képes a Kh-47M2 hiperszonikus rakéták szállítására és indítására.

A The Sun idéz Mark Episkopos amerikai katonai szakértőnek a The National Interest szaklapban megjelent publikációjából, aki szerint:

A Tu-22M3 az orosz repülés egyik legismertebb szimbóluma, mely három évtizedes szolgálata során hatékony és rendkívül megbízható stratégiai bombázónak bizonyult.

 

Ez is érdekelheti:  Elnézést kért Orbán Viktortól az amerikai sztárelemző, rosszul ítélte meg Magyarországot és a kormányfőt

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük