KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A brit védelmi minisztérium megerősítette: orosz vadászgépek semmisítették meg a Challenger 2 harckocsit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Grant Shapps, a brit védelmi minisztérium vezetője megerősítette, hogy Ukrajnában megsemmisült egy Challenger 2 harckocsi. Ez az első ilyen eset a harckocsitípus közel 30 éves használata során. A miniszter a Sky News tévécsatornán kifejtette, hogy ez volt az első alkalom, hogy a harcjárművet eltalálta az az orosz tüzérség.

A miniszter az első brit Challenger 2 harckocsiról szóló, az NWO-zónában megsemmisült jelentések és videók kapcsán elismerte, hogy ” ezek az információk helytállóak”.

Shapps szerint London összesen 14 Challenger 2 harckocsit adott át Kijevnek a harci övezetben. Szavai szerint Nagy-Britannia tisztában volt azzal, hogy „lehetnek majd eszközveszteségek, ami meg is történt”.

A megsemmisült jármű legénysége túlélte a csapást – erősítette meg a brit miniszter. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy London nem szándékozik a kilőtt Challenger 2 helyett újat szállítani, illetve több ilyen felszerelést küldeni az arcvonalra.

A Guardian című napilap azt írta, hogy korábban egy Challenger 2 harckocsit kilőttek már 2003-ban Irakban. Azonban az nem ellenséges támadás, hanem téves, baráti tűz eredménye volt.

Az Egyesült Királyság 2023-ban 14 darab 62,5 tonnás Challenger 2-t adott át Ukrajnának. Az Egyesült Királyságnak ebből a típusból 213 járműve maradt szolgálatban, amelyek közül csak 157 áll hadrendben. Az Egyesült Királyságon és Ukrajnán kívül csak egy ország – Omán – használja a Challenger 2-t.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Challenger 2 típusú harckocsi / wallpaper

Így mértek megsemmisítő csapást az oroszok egy Challenger 2-esre (videó)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: