A besárgult ország, az új főpolgármester, a pártok, a média, a bankok és… „Bakonyi kontra Budaházy”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az önkormányzati választások éjjelén lényegében besárgult az ország – mondhatnánk. De azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a sárga mellet már ott vannak az önkormányzatokban a piros-fehér színek is.

Néztem a valasztas.hu oldalon az eredményeket, melyek tagadhatatlanul jól mutatták azt a változást, amelyet a nemzet kikövetelt a parlamenti pártoktól. Itt elsősorban a Fideszre gondolok, mely a teljes országban biztosította többségét az önkormányzatokban. Hogy ez „mire lesz elég” – már ami a nemzet számára nélkülözhetetlen teendők elvégzésében lényeges – még nem tudni. Azonban van egy baljós sejtésem, mégpedig az, hogy a Fidesznek a legnagyobb politikai ellensége továbbra sem a nemzetet lerabló volt MSZ(M)P hatalmasai  lesznek, hanem a Jobbik, amely (és elsősorban az ország keleti megyéiben) súlyozott jelenléttel szerepel majd az elkövetkezendő négy évben az önkormányzatokban.

Az ország eddig soha nem látott gazdasági problémákkal küszködik. Az elmúlt években a Gyurcsányék által felvett IMF hitelek törlesztésének megkezdése nyomasztó teherként nehezedik az új kormányzatra. Talán nem véletlen ennek következtében, hogy Matolcsy György több esetben is félreérthetően nyilatkozott a nyilvánosságnak és a gazdasági szakértőknek, minek eredményeként – állítólag – megingott a miniszterbe vetett bizalom a kormány, de leginkább a kormányfő, Orbán Viktor szemében. Matolcsy – aki egyébként egy valóban kitűnő közgazdász, és tényleg igyekszik távol tartani a kormányt az IMF-től annak ellenére is, hogy a házon belül mások erről bizony nem így vélekednek, de leginkább a nemzetfejlesztésért felelős Fellegi – ugyan tagadja a kialakult helyzetről terjengő véleményeket, egyes források azonban mégis tudni vélik, hogy nem elképzelhetetlen, hogy Járai Zsigmond vagy akár Széles Gábor is ott kopogtat már a kormányfő ajtaján.

Nos, a Széles-média utóbbi pár hónapos tevékenységét tekintve ezt nem tarthatjuk elképzelhetetlennek, annál is inkább, mert a milliárdos által üzemeltetett Echo Tv – az országgyűlési választások időszakát követő pár hetes terminustól eltekintve – ismét „széles” mellel állt ki a Fidesz mellett, de favorizálja Mesterházyt éppúgy, mint az LMP-s Jávor Benedeket. A Jobbik képviselői a Echo-n történő megjelenést illetőleg a fasorban sincsenek. Meg nem erősített információk szerint azonban – valamikor az országgyűlési választások idején – Széles Gábor a Jobbiknak gazsulálva felajánlotta – mint koncot – a  szintén általa működtetett Vital Tv-t.

Széles Gábor és médiája azonban még mindig inkább a jobbik oldalon mozog, amennyiben összehasonlítást akarnánk végezni a közszolgálati médiumokkal, tehát a Magyar(nak nevezett) Televízióval és Rádióval. Ezen médiumok Jobbik elleni ténykedései a helyhatósági választások finisében csúcsosodtak ki igazán, amikor önhatalmúlag állították le – szinte hatóságként működve – a nemzeti radikális párt választási filmanyagának vetítését.

A közszolgálatinak mondott média mindenesetre roppant érdekesen tálalta az október 3-i helyhatósági választásokat. Még a gyanútlan tévénézőnek is feltűnt, hogy az M1 és M2 által közvetített választási „műsorban” jól hallhatóan elsiratták az MSZP-t. Nos, nem hiába, hiszen a több évtizedes beidegződések és kötődések nem múlhatnak el nyomtalanul.

Továbbra is tendencia maradt – és minden bizonnyal marad is – a Jobbik körüli információ elhallgatása, vagy csúsztatott fél információk leközlése, ezzel is minél nagyobb ellenszenv keltése a fiatal, a magyar nemzetből szerveződött, a pártállami időkhöz semmilyen szinten nem kapcsolható párttal szemben. Csendben megjegyzendő, hogy több ilyen parlamenti párt nincs, a Fidesz-KDNP az 1989-es úgynevezett ellenzéki (értsd: MSZMP) kerekasztal szülötte, az LMP pedig kimondva, kimondatlanul a budapesti (és még más, nem magyar városbeli) zsidóság pénzén támogatott szerveződés, mely vidéken lényegében nem létezik, s aminek feladata a korábbi budapesti SZDSZ-es szavazótábor életben tartása. Jogosan vetődik fel a kérdés Budapest kapcsán, hogy a fővárosiak mit is várhatnak majd az új városvezetéstől és az új főpolgármestertől Tarlós Istvántól?

Miközben az MSZP-t siratta az M1, M2, közvetített a Fidesz választási központjából is, ahol Orbán megszokott nemzeti egységről szóló expozéja után Tarlós István megválasztott főpolgármester oly nagy mértékű szervilizmusának adott hangot beszédében, mely mélyen gyökerezik az MSZMP-s hagyományokban. Kiderült ugyanis, hogy Tarlós feleségén kívül még Orbán Viktornak köszönheti ezt az eredményt, akivel mindig mindent megbeszélt, és akivel a jövőben is ugyanilyen szoros együttműködést kíván folytatni, hiszen a főváros működéséhez elengedhetetlen az állam segítsége.

Tarlós szervilizmusának lényege tehát: veled vagyunk Viktor, érted vagyunk Viktor, jelentünk neked Viktor, engedélyt kérünk tőled Viktor.

Mindezen túl a „vérfrissítésre” természetesen óriási szüksége volt a fővárosnak, hiszen az elmúlt húsz esztendő szélsőségesen liberális és mélységesen korrupt városvezetése olyan mélyre züllesztette mind erkölcsileg, mind gazdaságilag Budapestet, amely mára végképp tarthatatlannak bizonyult. Az sem elhanyagolható továbbá, hogy a nemzeti radikálisok a Jobbik színeiben mostantól a Fővárosi Közgyűlésben is hallathatják szavukat.

Most pedig ismét a média, mert hazai médiaállapotoknak megfelelően a helyhatósági választásokat követő napok médiaüzenetei a Jobbikkal szemben a bagatellizálás, elhallgatás, vagy éppen a háttérbe szorítás eszközeit vonultatták fel, és ez alól nem volt kivétel egyetlen elektronikus médium sem, de nem is lesz mindaddig, amíg a Jobbik nem gondoskodik saját elektronikus médiájának megteremtéséről. Sajnos ma még nem elég az internet, bár a kibertérben kétség kívül a Jobbik a jobbik, azonban a mélymagyar szegénység legtávolabbi csücskeibe nem jutnak el az internetes közösségek kábelei. Ezt a Jobbik a helyi bejárásokkal, településlátogatásokkal igyekezett pótolni, azonban ezeknek a módszereknek a hatásai közel sem olyan biztosak, mint például egy televízióé. Persze tudják ezt a párt médiaszakemberei is, csakhogy például egy televíziós csatorna fölépítéséhez és működtetéséhez, pénz kell, nagyon sok pénz, no meg kiosztott frekvencia, aminek a megszerzéséért a közeljövőben ismét óriási harcok folynak majd lehetőleg úgy, hogy a Jobbik ne juthasson saját frekvenciához, pláne ne országoshoz.

No, de ne csupán a frekvencia által legyen perifériára szorítva Vona pártja a korábbi parlamenti mamelukok által, hanem lehetőleg térben és időben mindig és mindenhol. Elképesztő például, hogy mennyire egy húron pendül „nemzetbiztonsági kérdésekben” a Fidesz és az MSZP. Staudt Gábor esete ezt tökéletesen bizonyítja. A huszonhét éves jogász végzettségű fiatalember ugyanis „nemzetbiztonsági kockázat”. És ezt kérem lenyomják a választópolgárok torkán. Azok meg el is hiszik. Az Alkotmányvédelmi Hivatal ugyanis nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette őt és három társának jelenlétét az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. Vajon mekkora kockázatot jelentenének ezek a fiatalok? Jó nagyot, na ugyan nem a nemzetbiztonságra, hanem inkább a FIDESZMP elmúlt nyolc évére, meg az azt megelőző tizenkettőre. Ezért nem lehetnek ott Staudt Gáborék, ezért kell őket kirekeszteni. Ezeken túl azonban az is egyre jobban érezhető, hogy a Jobbik képviselői – ha lassan is, de – elkezdtek belesimulni a parlamenti „elitbe”.

Mind eközben pedig Gyurcsányt és sleppjét az alkotmányügyi bizottság védi – foggal, körömmel -, hiszen nem támogatták Gaudi-Nagy Tamás beterjesztését arról, hogy vegyék tárgysorozatba azt a törvénymódosító javaslatot, mely szerint börtönnel sújthatók legyenek azok, akik nem jelennek meg a parlamenti vizsgálóbizottságok előtt. Itt két olyan súlyú valós problémával találja magát szemben az emberfia, melyek kérdés nélkül is logikus válaszokat generálnak. Az elmúlt két évtized parlamenti pártjai egymást mosogatva, támogatva igyekeztek minél nagyobb hatalomra és vagyonra szert tenni. Miért kell Gyurcsányt védeni? Miért nem szabad betekinteni a nemzetbiztonsági iratokba? Miért kell a legfontosabb információkat elzárni a legfiatalabb párttól és a legfiatalabb képviselőktől? Csak nem azért, mert a FIDESZMP együttműködés és a nemzetmegnyomorítás nyomaira, netalán bizonyítékaira bukkannának a fiatalok? Mi másért? Erre több logikus magyarázat nem létezik. Ennyi. Ezért a Jobbik ellenes tendencia minden szinten!

A vörös iszap tragédia is az MSZ(M)P-s múltban gyökeredzik. Még abban az időben, amikor Horn-pufajkás miniszterelnök regnálása alatt az Ajkai Alumíniumipari Kft. Gyurcsány Altusz birodalmának ölébe hullott. A tragédia után nincstelenné vált emberek máris a hitelező bankok célkeresztjébe kerültek, hiszen banki képviselők keresik a korábbi hiteleseket, hogy felmondják a velük kötött szerződéseket, mondván a ház elúszott, a jelzálogjog érvénytelen, itt az idő, hogy fizessenek. Ezeket a csirkefogókat egyébként a köznyelv csak banki hiénáknak nevezi. Közben felreppent a hír, hogy néhány „hányattatott sorsú” bank elhagyja hazánkat, mert részt kellene vállalnia abból, amiből a bérből és fizetésből élők, a kis- és középvállakozók vagy csak egyszerűen a dolgozó magyar emberek eddig is kivették részüket úgy, hogy sokuknak ez az életébe is került. Hát, ha menni akarnak, akkor csak menjenek, nem kell értük sírni, hiszen a piac megmarad, jönnek majd más cégek, pénzügyi vállalkozások, akiknek megfelelnek majd az új feltételek. Annak ellenére, hogy megpróbál majd riogatni és félelmet kelteni ennek a folyamatnak a gazdaság-összeomlasztó hatásai miatt a cionista média, nem szabad senkinek sem azt majd komolyan vennie. A „vörösiszappakolás” felelősét viszont őrizetbe vétel után szabadon engedték. Pedig micsoda taps és egyöntetű éljenzés fogadta a parlamentben Orbán Viktor bejelentését a MAL ZRT. fejének, Bakonyi Zoltánnak őrizetbe vételéről.

Bakonyi, akit bizonyára felelősség terhel az eddig nyolc emberéletet követelő tragédia miatt, tehát haza mehet. Nem úgy Budaházy György, akit a mai napon, 2010. október 13-án írásai miatt(!!!) – tetszenek érteni???? – másfél év felfüggesztett börtönre ítélték úgy, hogy már tizenhat hónapja van előzetesben mindenfajta bizonyíték nélkül!!! Bakonyit azért engedték haza, amiért Budaházyt elítélték, vagyis Bakonyi a politikai „elit” bizonyos csoportjainak kegyeltje, Budaházy pedig súlyosan veszélyezteti az összefonódottak hatalmát. Budaházy a Fidesznek éppúgy kényelmetlen, mint az MSZP-nek volt, hiszen a sukorói botrányt ő és Hunnia csoportja kezdte boncolgatni, majd amikor veszélyessé is válhatott volna a kapcsolatszálak felgöngyölítése, Budaházyt hűvösre tették és a vezérszónok az a Budai Gyula lett, aki a Fidesz által támogatott Magosz meghatározó szereplője volt, ma pedig már miniszterelnöki megbízottként vizsgálja a sukorói kórtörténetet. Mire is gondol ilyenkor a józan életű egyszerű magyar ember? Arra, hogy a Fidesz embere azért vette át a „teendőket”, hogy lehetőleg csak azokat áldozzák fel ebben a politikai maffiaharcban, akikre már nincs szükség, de kirakatperre még remekül felhasználhatóak lehetnek. Nagy sajtófelhajtással pedig könnyebb megállítani – egy  esetlegesen ma még a nyilvánosság előtt nem ismert – más, Sukoró-jellegű bűncselekmények napvilágra kerülését.

Nos, most egyelőre ennyit. Bár a kép még egyáltalán nem teljes, viszont roppant narancsszínű. A sárgája megvan, csak valahogy az íze…, na az nem egyértelmű. Vagy mégis? Sokaknak talán igen. Mi viszont nem vártunk jóízű narancsot, így meglepődni sem tudtunk. És Ti többiek? Nektek eddig hogy ízlik???

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő

3 thoughts on “A besárgult ország, az új főpolgármester, a pártok, a média, a bankok és… „Bakonyi kontra Budaházy”

  1. A pirosból , a narancs színt úgy nyerjük, hogy egy kevés sárgát keverünk bele.

  2. A húsz év alatt, boldog egyetértésben lopott együtt a Fidesz is és az MSZP is, felosztva egymás között a területeket. Le is titkosították, jól megszigorítva és szintén boldog egyetértésben tevékenységeik bizonyítékait. Bírók, ügyészek kilóra megvéve, aki nem áll be a sorba láb alól eltéve. (öngyilkosság)
    Több tízezer milliárdot síboltak el a nemzettől, így együtt, és a pénzügyi hatalom most ezeknek a tolvajoknak a kezében van.
    Nem pártokra kell gondolni, mert ezek egyek, hanem a személyi háttérre, és összefonódásokra, amelyek mára már egy szilárd maffia hálózatot képeztek ki, és alkotnak.
    A nemzet meglopása ugyanúgy folyik e hálózat részéről, növelik a nemzetre rótt terheket, azonban látványosan, nagy média irányítással, elszámoltatásnak tüntetik fel a Fideszes gazemberek, a pénzek egymás közötti átcsoportosítását.
    Vigyáznak egymás lopott vagyonára, a sajátjuk megőrzése érdekében. Csak a nép zsebe lesz egyre üresebb, nézzük csak a jövőbeli sunyi támogatás elvonásokat, a ténylegesen rokkantak munkába küldését, a multik megadóztatása utáni áremelkedéseket, a benzin jövedéki adóját, stb. Négy év alatt megölnek sok embert ezek a gennyek, és van jó pár elmebeteg, agymosott, aki még tapsol is nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük