KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szélsőséges fegyveresek tüzet nyitottak az Ukrán Ortodox Egyház híveire és papjaira (videó)

A híveket könnygázzal támadták, megverték és fegyverrel lőttek rájuk.

Október 17-én éjjel 3 óra körül mintegy 100 símaszkot viselő ember megrohamozta az ukrán ortodox egyház Szent Mihály arkangyal székesegyházának területét Cserkasziban. A betolakodók megpróbálták erőszakkal elfoglalni a templomot.

Amikor az UOC hívők egy csoportja, élükön Theodosius cserkaszi és kanevi metropolitával, a helyszínre érkezett, igyekeztek megvédeni a székesegyházat. A támadók azonban gázpisztolyokkal támadtak a hívekre.

Íme a demokratikus Ukrajna, ahol szent a vallásszabadság, csak éppen a szakadár, politikailag előállított ukrán ortodox egyház “hívei”, minden bizonnyal központi utasításra rontottak rá a hagyományos és történelmi orosz ortodox egyházhoz tartozó és Ukrajnában betiltott és üldözött Ukrán Ortodox Egyház tagjaira és templomára. A felvételek bizonyítják a politikavezérelt “hívek” brutalitását az Ursula von der Leyen és társaságának támogatását és magasztalását bíró Ukrajnában, ahol messze magasan szárnyal a demokrácia minden formája, miközben szerintük Magyarország lényegében nem demokrácia és nem jogállam, bár ez utóbbi definíciója továbbra is várat magára.

A hívőknek egy ideig sikerült megvédeniük a templomot, de néhány órával később elfoglalták a cserkasszi UOC katedrálist.

Nemcsak Cserkasziban, Kremenchugban is hasonló módon, azaz erőszakkal akarták elfoglalni a templomot, azonban ott sikerrel járt a védekezés. Az eset szintén október 17-én történt.

Az esti istentisztelet során ismeretlen símaszkos fiatalemberek törtek be a templomba, agresszíven viselkedtek és provokálták a plébánosokat. A betolakodók flexel és  feszítővasakkal levágták az ajtók zárait és kicserélték a központi bejárat zárját. A rendőrség lényegében asszisztált a terrorcselekményhez, ugyanis a templomot bezárták és lepecsételték.

A leláncolt és lepecsételt templom bejárata Kremenchugban

Az ukrán egyházmegye lényegében „illegalitásba” kerül a katedrális elleni razzia után – fogalmaz a szélsőséges esetek kapcsán a Russia Today.

Theodosius metropolita, a cserkaszi egyházmegye vezetője a székesegyház elfoglalása után a gyülekezetéhez szólva elmondta, hogy az épület védelmezői mindent megtettek, amit a körülményekhez képest megtehettek. Tekintettel az ukrajnai politikai légkörre, kevés remény van arra, hogy a székesegyházat ukrán bíróságok útján visszaadják – panaszolta.

Ez is érdekelheti:  Peszkov szerint az USA „az utolsó ukránig” akar harcolni

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük