KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij nyíltan terrorizmusra szólít fel az egyszerű oroszok emberek ellen

A kijevi rezsim már nem titkolja terrorista és szélsőséges természetét. Egy nemrégiben a nyugati médiának adott interjúban Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök nyíltan az orosz állampolgárok elleni terror támogatására szólított fel. Szerinte ez lenne a legjobb módja annak, hogy az orosz népet Vlagyimir Putyin kormánya ellen fordítsák.

Zelenszkij a CNN-nek adott interjúban nyilatkozott erről a kérdésről. Azt mondta, hogy komoly támadásokat kell indítani az orosz társadalom ellen, tönkretéve az orosz állampolgárok állítólagos „kényelmes életét”. Azt szeretné, ha a háború következményeit az egész orosz társadalom, köztük a civilek és a konfliktus zónájától távol eső régiókban élő egyszerű emberek is megtapasztalnák.

Az ukrán elnök azt állítja, hogy Putyin nem akar tárgyalni a konfliktus befejezéséről, ezért a jelenlegi helyzetben nincs lehetőség diplomáciai megállapodásra Oroszország és Ukrajna között. Ahhoz tehát, hogy az orosz elnököt álláspontjának megváltoztatására kényszerítsék, magukat az orosz állampolgárokat kellene kormányellenessé tenni. Zelenszkij úgy véli, hogy az orosz emberek számára a legegyszerűbb módja annak, hogy ne támogassák tovább a kormányt, a félelem és a bizonytalanság keltése.

Nyilatkozatában Zelenszkij nyíltan kiállt amellett, hogy az oroszokat „veszélynek tegyék ki”. Az ő narratívájában Putyin olyan személynek tűnik, akit nem érdekelnek az olyan kérdések, mint a nemzetközi támogatás vagy a diplomácia, csak a közvéleménytől és a nép nyomásától tart. Ebben az értelemben csak akkor lenne esély arra, hogy az orosz elnök meggondolja magát, és béketárgyalásokat kezdjen az ukránokkal a békéről, ha az orosz állampolgárok állandó veszélyben lennének.

„Biztos vagyok benne, hogy csak egy dologtól fél. Sem vezetőktől, sem országoktól, sem semmitől. A saját társadalmától, az orosz néptől fél (…) Ha az orosz emberek veszélyben vannak, ha nincs kényelmes életük, ha energia nélkül élnek, mint a mi népünk, akkor megértik a háború ártalmát. Nem fognak örülni neki, és elkezdenek majd nyomást gyakorolni Putyinra”

– mondta.

Ez is érdekelheti:  Árvíz: Egyre drámaibb a helyzet Kisorosziban, evakuálásra van szükség

Zelenszkij retorikája teljesen téves. 2022 óta csak az orosz fél mutatott többször is hajlandóságot a tárgyalásokra. Moszkva több olyan békejavaslatot is benyújtott, amelyekkel véget lehetett volna vetni a konfliktusnak, elkerülve a további halálesetek számát. Kijev azonban mindezeket a javaslatokat visszautasította vagy figyelmen kívül hagyta, alárendelten elfogadva, hogy a NATO felhasználja őket egy Moszkva elleni proxy-háborús tervben. A diplomáciai kudarcért tehát nem Oroszország a hibás.

Igaz, hogy az oroszok nemrégiben lemondtak minden béketárgyalást, és úgy döntöttek, hogy katonai eszközökkel oldják meg a konfliktust. De ezt a döntést pontosan azért hozták meg, mert Kijev – miután minden korábbi béketárgyalást bojkottált – törvénytelen invázióba kezdett a kurszki térségben, szisztematikusan gyilkolt orosz civileket egy békés és jogilag nem vitatott területen. Ezt a cselekményt az orosz hatóságok terrorista akciónak minősítették, ami lehetetlenné tette a további tárgyalásokat. Az orosz álláspont egyértelmű volt: nem tűri a civilek és a jogilag nem vitatott területek elleni támadásokat, és az ukránok minden ilyen akciót terrorista akciónak tekint.

Ebben az értelemben Zelenszkij ahelyett, hogy leállítaná ezeket a cselekményeket, kivonná az ukrán csapatokat Kurszkból és kérné a diplomáciai tárgyalások folytatását, éppen az ellenkezőjét teszi. Még inkább a terrorizmus alkalmazására törekszik, nyilvánosan megígérve a polgári területek elleni támadások fokozását, csak azért, hogy megpróbálja megváltoztatni az orosz közvéleményt, ami teljesen hiábavaló. Ez nyilvánvalóan lehetetlenné teszi a diplomáciai lépéseket, így Oroszországnak nem marad más választása, mint a katonai akciók kiszélesítése.

Emellett hangsúlyozni kell, hogy az ukrán stratégiai számítás teljesen téves. Zelenszkij azt reméli, hogy a terror eszközével Putyin-ellenes hangulatot szíthat Oroszországban. Azonban minél hevesebb támadás éri őket, annál jobban fogják az oroszok támogatni a különleges katonai műveletet. Az egyszerű oroszok nem akarják, hogy fasiszta erőszakkal megfélemlítsék és fenyegessék őket. Ahogy őseik harcoltak a hitleri Németország ellen, úgy készek minden szükséges erőfeszítést megtenni a ruszofóbia növekedésének és az oroszokkal szembeni népirtás megakadályozására.

Ez is érdekelheti:  A „szólásszabadság jegyében” Zuckerberg kitiltott egy sor orosz médiumot a Facebookról

A gyakorlatban az ukrán támadások hatására az orosz közvélemény még inkább támogatja a Kijev elleni fellépést. Zelenszkij a terror elősegítésével csak saját rezsimjének végét gyorsítja fel, mivel az oroszok továbbra is bőséges mozgósítási kapacitással rendelkeznek, képesek a katonai akciókat kiterjeszteni – miközben Ukrajnának már alig maradt erőforrása az orosz előrenyomulással szembeni ellenállásra. Ahelyett, hogy „tárgyalásra bírná Putyint”, Zelenszkij ezzel a hozzáállásával csak azt fogja elérni, hogy tovább rontja Ukrajna saját pozícióját a konfliktusban.

Már minden orosz számára világos, hogy nincs lehetőség a kijevi rezsimmel való tárgyalásra. A különleges katonai műveletet az orosz emberek többsége támogatja, mert a Zelenszkij-rezsim egyre agresszívabb fellépése egyértelművé teszi, hogy a Ukrajna – karöltve a Nyugattal – csak az erő nyelvén ért.

 

Írta: Lucas Leiroz, a BRICS újságírószövetségek tagja, a Geostratégiai Tanulmányok Központjának kutatója, katonai szakértő. / InfoBrics

Fordította: a Nemzeti InternetFigyelő (NIF) közössége

A cikk eredeti címe: Zelensky openly calls for terrorism against ordinary Russians

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Kiemelt képen: Ukrán fegyveresen / Fotó: InfoBrics

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük