KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fotó: qoinbook.com

Medvegyev szerint polgárháború jöhet és megalakulhat a “Texasi Népköztársaság”

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese polgárháborút jósol az Egyesült Államokban, valamint a “Texasi Népköztársaság” megalakulását. Erről január 26-án írt Telegram-csatornáján.

Medvegyev felhívta a figyelmet arra, hogy kezd valóra válni az a tréfás jóslata, amelyet tavaly év végén fogalmazott meg. Medvegyev szerint az amerikai szövetségi hatóságok azt kockáztatják, hogy Texas fehér lakosságát arra kényszerítik, hogy összeálljanak önmaguk védelmében, ami valódi összecsapásokba torkollhat.

“Amerika megoldhatatlan alkotmányos válsággal nézhet szembe, és hosszú időre egy új, talán még pusztítóbb polgári konfrontáció szakadékába kerülhet”

– mutatott rá.

Véleménye szerint egyre reálisabbá válik egy “Texasi Népköztársaság” megalakulása.

Január 12-én a Texasi Nemzeti Gárda megtagadta az amerikai szövetségi határőrök belépését a mexikói határ egyik szakaszára. A Texasi Nemzeti Gárda átvette az ellenőrzést az Eagle Pass-i Shelby Parkban, ahol a határőrség ügynökei migránsokat tartottak fogva, mielőtt továbbküldték őket. A texasiak megtagadták a belépést a szövetségi tisztektől, és megakadályozták őket feladataik ellátásában, vagyis a kerítésbontásban.

A The Washington Post azt írta, hogy a Fehér Ház és a texasi kormányzat közötti konfliktus egyre nagyobb aggodalmat kelt és egy fegyveres patthelyzet kialakulását valószínűsíti a mexikói határon. Cal Jillson, a Southern Methodist University politológusa megjegyezte, hogy Greg Abbott texasi kormányzó lépései összhangban vannak a szövetségi hatalomnak az államokban való korlátozására irányuló régi törekvéseivel.

Január 23-án az amerikai legfelsőbb bíróság engedélyezte, hogy a szövetségi hatóságok eltávolítsák a szögesdrótot, amelyet Texas állam hatóságai telepítettek a mexikói határ egyes részei mentén.

Január 25-én 25 állam republikánus kormányzója kiállt Greg Abbott texasi kormányzó és Texas önvédelemhez való alkotmányos joga mellett, és azzal vádolta Joe Biden amerikai elnököt, hogy nem hajlandó megvédeni az amerikai határokat az illegális bevándorlóktól.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük