KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Behívót kapott a Hír TV ungvári tudósítója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hiába a felmentés, megkapta a katonai behívóját a Hír TV munkatársa, akinek a jövő héten orvosi alkalmasságira kell mennie.

Jogosult a katonai szolgálat alól történő felmentésre, mégis megkapta a behívót a Hír TV ungvári tudósítója, Dunda György, aki a határt sem lépheti át. Mint mondja, decemberben a határőrség megtiltotta azoknak, akik eddig felmentés alatt álltak a katonai szolgálat alól, hogy szabadon elhagyhassák Ukrajnát.

Ez is érdekelheti:  Kárpátalja: Felfegyverzett katonák rontottak be egy ungvári konditerembe (videó)

Eddig szabadon tudott utazni Magyarországra, ám legutóbb a csapi határátkelőn öt és fél órányi várakoztatás után közölték vele, hogy hiába a felmentés, nem lépheti át a határt.

Sőt a csapi határátkelőn most már a toborzóirodának is van egy munkatársa, aki átvizsgálta a papírjait, és annak nyomán egy katonai behívót adott neki át.

Ha nem jelenik meg a megfelelő helyen és időben, akkor pénzbírságot rónak rá, muszáj lesz a jövő héten megjelennie egy katonai orvosi vizsgálaton, ami után újra kérelmezheti a felmentését, amit egy jogi bizottság vizsgál meg, majd dönt.

Hír Tv, MN

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük