KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: A Russiagate okolható az ukrajnai konfliktusért

A 2016-os amerikai elnökválasztásba való állítólagos orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálat aláásta a Moszkvával fenntartott kapcsolatokat, és végül az ukrajnai konfliktushoz vezetett – állította Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt egy hétfőn megjelent tanulmányában.

A Newsweek című lapnak nyilatkozva Trump a kampányának állítólagos oroszországi kapcsolatait vizsgáló kongresszusi vizsgálatot ostorozta, ragaszkodva ahhoz, hogy a John Durham különleges jogász által készített jelentés bebizonyította, hogy “az Oroszország-hoax az amerikai kormány történetének legaljasabb fegyverként alkalmazott lépése” volt.

A régóta várt dokumentum, amelyet májusban hoztak nyilvánosságra, megállapította, hogy az FBI-nak soha nem kellett volna vizsgálatot indítania Trump Oroszországgal való kapcsolatairól, mivel az elfogult forrásokon alapult.

Az exelnök ragaszkodott ahhoz, hogy a Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt asszonnyal összehangoltan fellépő magas rangú amerikai tisztviselők “eszközökben nem válogató összeesküvése” arra irányult, hogy megakadályozzák Trump 2016-os megválasztását, majd aláássák személyét hivatali idejét.

Trump szerint a bomlasztó erőfeszítéseik

“egy olyan kritikus pillanatban történtek, amikor csökkentenünk kellett volna a feszültséget Oroszországgal”,

ehelyett azonban

“az Oroszország-hoax olyan tömeghisztériát szított, amely segített Oroszországot egyenesen Kína karjaiba lökni”.

Ahelyett, hogy jobb kapcsolatunk lenne Oroszországgal, aminek kiépítésén dolgoztam, most egy proxy-háborút vívunk vele, amelyet részben a Russiagate delírium elhúzódó füstje táplál. Ukrajna teljesen elpusztult. Megszámlálhatatlanul sok ember halt meg. És könnyen lehet, hogy a harmadik világháborúba sodródunk.

Az amerikai hatóságok azzal vádolták Oroszországot, hogy beavatkozott a 2016-os elnökválasztásba, hogy ártott Clintonnak és erősítette Donald Trump republikánus jelöltségét. Ezt a vádat Moszkva határozottan visszautasította. Trump és kampánya ellen is vizsgálat indult a Moszkvával való esetleges összejátszás miatt, de az amerikai hatóságok nem találtak bizonyítékot arra, hogy összeesküvés vagy együttműködés miatt vádat emeljenek.

Közben Trump, aki 2024-ben indul az újraválasztásáért, többször is azt mondta, hogy 24 órán belül véget tudna vetni az ukrajnai harcoknak, ha újra elnök lenne. Kritizálta azt is, ahogyan Joe Biden amerikai elnök kormánya kezeli a konfliktust, megjegyezve májusban, hogy Washington ” olyan sok felszerelést ad át” Kijevnek, hogy közben magának sincs elég lőszere.

Ez is érdekelheti:  Hamarosan Kormányinfó

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Donald Trump volt amerikai elnök 2023. július 29-én a pennsylvaniai Erie-ben tartott politikai nagygyűlésen beszél támogatóihoz. ©  Jeff Swensen / Getty Images / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük