KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

68 éves korában elhunyt Demis Roussos

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

demis-roussos68 éves korában  athéni otthonában érte a halál szombatról vasárnapra virradó éjjel Demis Roussos énekest. Az eredeti nevén Artémios Ventoúris Roúsos halálhírét a lányára, Emilyre hivatkozva közölte a lefigaro.fr.

1946. június 16-án született Egyiptomban, 1961-től éltek családjával Görögországban. Roussous világszerte csaknem 60 millió albumot adott el, ő volt az egykori Aphrodite’s Child nevű progresszív rockegyüttes frontembere, a hetvenes évek egyik legjellegzetesebb popikonja.

Több nyelven is énekelt, az angol és a görög mellett franciául, németül, olaszul és spanyolul is. Legismertebb slágerei közé tartozik a Rain and Tears, a We Shall Dance, a Forever and Ever és a My Friend the Wind, valamint a Goodbye My Love, Goodbye.

Roussos később szólókarrierbe kezdett, 1973-ban jelent meg a Forever and Ever című albuma, amelyből 13 millió darabot adtak el világszerte.

[youtube=http://youtu.be/BfdkQGQ5xpA]

Turnéi során Magyarországon kétszer adott nagy sikerű koncertet. Hangja és tehetsége által mindörökké él.

(magyarno.com és magyarszo.com nyomán)

NIF

5 thoughts on “68 éves korában elhunyt Demis Roussos

 1. DÉMIS ROUSSOS! Csodálatos, utánozhatatlan hangod volt. Mindent, amit énekeltél, úgy volt jó, ahogy. Semmit nem vittél túlzásba, mindent odatettél, ahová kellett! Ilyen csak egyszer adatik meg a világ gyönyörűségére. Nyugodj békében, és gyönyörködtesd immár angyali hangoddal tovább az Égieket! Vattay Szabolcs

 2. Néztem a televízió egyik énekes tehetségkutató műsorát.
  Aki énekelt, azt a zsűri elutasította. Akik ordítottak azoktól meg elaléltak.
  Ez csak azért jutott az eszembe, mert manapság már sem Magyarországon, sem Görögországban nem engedik azokat énekelni, akik csak meg tudják közelíteni Roussoust.
  Ezért is ért bennünket nagy veszteség. Még szerencse, hogy a hangrögzítőkön megmarad az utókornak.

  Baumag

 3. Megmarad emléknek a sok szép dala ,amit itt a kinyitott videon újra hallhattam..Nagyszerűen tudta mozgatni a hallgatóságot és tényleg isteni talentum birtokában volt, Teljes életet élt nyugodjék békében.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: