KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

25 drónnal támadták az ukránok a Krímet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők egy 25 drónnal végrehajtott ukrán támadást akadályoztak meg a Krím félszigeten – közölte a moszkvai védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy a támadásban sem személyi sérülések, sem anyagi kár nem keletkezett.

A minisztérium vasárnap kora délután kiadott közleményében azt írta, hogy Moszkva visszaverte „a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy 25 repülőgép típusú pilóta nélküli légi járművel terrorista támadást hajtson végre” a Krímben lévő létesítmények ellen.

Közölte, hogy 16 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem, míg további kilencet elektronikus hadviseléssel hárítottak el, amelyek a félsziget nyugati részén lévő Tarkhankut-fok közelében a tengerbe csapódtak.

A Krím, amely az orosz Fekete-tengeri Flotta kulcsfontosságú bázisául szolgál, az elmúlt hónapokban ismétlődő ukrán rakéta- és dróntámadásoknak volt kitéve. Hétfőn az orosz védelmi minisztérium egy hasonló támadásról számolt be, amelyben 17 drón volt érintett, és azt állította, hogy mindegyiket lelőtték. Szergej Akszjonov, a régió vezetője azonban azt nyilatkozta, hogy a támadásban egy helyi lőszerraktárat találat ért.

A hónap elején egy, a Krími híd elleni ukrán UAV-rajtaütés megrongálta az úttest egy szakaszát, és egy orosz házaspár életét vesztette, tizenéves lányuk pedig megsérült. Moszkva válaszul fokozta az Odessza kikötővárosban lévő ukrán katonai létesítményekre mért rakétacsapásokat.

A CNN-nek adott hétfői interjújában Alekszej Reznyikov ukrán védelmi miniszter további támadásokat ígért a Krím ellen, és a csapásokat „normális taktikának nevezte, amelynek célja, hogy tönkretegye az ellenség logisztikai vonalait, így megakadályozza az utánpótlás biztosítását”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: illusztráció

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: