21 százalékkal emelik az ápolók bérét – Orbán Viktor a Kossuth Rádióban (frissítve) 📻

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában jelentős béremelésekről beszélt 2022 elejétől.

Mint mondta, az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal, a kulturális dolgozókét pedig ugyancsak 20 százalékkal emelik majd 2022 elejétől. Emlékeztetett arra is, hogy ahogyan azt már a kormányzat korábban bejelentette, egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell a jövő évtől szja-t fizetniük és 1,9 millió szülő kapja vissza a 2021-ben befizetett szja-t 2022-ben.

Elmondta, tárgyalnak a 13. havi nyugdíjról is és ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk.

A miniszterelnök foglalkozott a rezsiárak és a a baloldal kapcsolatával, kifejezetten az európai rezsiárak emelkedése kapcsán. Minta mondta, 2002-ben figyelmezették az embereket, hogy ha a baloldal győz ismét emelkedni fognak a rezsiárak. Ezt a baloldal tagadta, mégis rengetegszer emelték a rezsit.

A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítettük volna, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát havi 32 ezer forinttal lenne drágább a rezsi egy átlagos magyar családnál

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

A teljes miniszterelnöki interjú itt hallgatható meg:

 

Kiemelt kép: Budapest, 2021. október 8.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük