KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2 millió (guruló) dollárnyi „mikroadománnyal” lehetett beugrani Korányiék adományozóinak „panteonjába”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2 millió dollár volt a megkívánt „mikroadomány” a Korányi Dávid féle Action for Democracy-nál, amely a magyarországi baloldal támogatását koordinálta a 2022-es választásokon – derül ki a Mandineren megjelent cikkből.

Az X-en a minap megjelent videó további adalékokat szolgáltat az Action for Democracy (A4D) működéséről, valamint arról, hogy valójában mekkora összegekkel támogatta a szervezetet Soros György.

Figyelemreméltó, hogy a MagaBabe nevű profilon megosztott újabb felvételen Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója az úgynevezett mikroadományok helyett inkább a dúsgazdag donoroktól érkező vaskos összegekről beszélt elismerően. – Azt mondanám, hogy 2 millió (dollár). Azt gondolom, ez egy olyan összeg, amivel már be lehet kerülni az Action for Democracy legnagyobb adományozóinak a panteonjába – jelentette ki Korányi. A Bajnai Gordon bizalmi köreibe tartozó aktivista tehát 700 millió forintot meghaladó összeghatárban húzta meg azt a vonalat, amely fölött valóban számottevőnek tartják az adományokat az A4D-nél.

Ez azért figyelemreméltó, mert amikor kiderült, hogy a szervezeten keresztül milliárdos összegekkel támogatták külföldről a magyarországi ellenzék 2022-es választási kampányát, Korányiék azt bizonygatták, hogy több mint tízezer átlagember kis összegű „mikroadományaiból” jött össze a nagyjából 3 milliárd forint oroszlánrésze. Mindezzel pedig azt a látszatot igyekeztek kelteni, hogy tőről metszett civil kezdeményezésként a demokrácia fennkölt elvei mentén cselekszenek – írja a Mandiner.

A cikkből az is kiderül, hogy a legnagyobb támogató George Soros volt, ezt maga Korányi ismerte el így fogalmazva:

„nem vagyok fölhatalmazva rá, hogy megnevezzem a támogatóinkat, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket”.

Amint az ma már közismert: a tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés feltárta, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették.

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

Mandiner

Kiemelt képen: Korányi Dávid / Fotó: Hír Tv

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük