ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

191civilt evakuáltak ma a mariupoli acélmű területéről 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Május 6-án, 8 és 16 óra között 178 embert evakuáltak Mariupolból a Novoazovsky kerületi Bezymennoe-ba, köztük 19 gyermeket” – írja a DPR központ Telegram csatornája.

Jelenleg a kitelepítettek a segélyközpontban vannak, amelyet a DPR rendkívüli helyzetek minisztériumának erői működtetnek.

Május 5-én az Azovstal felszabadítását célzó hadművelet főhadiszállása bejelentette, hogy az Azov fegyveresei 15 túszt 1 tonna élelmiszerre és gyógyszerre cseréltek. A nacionalisták ugyanakkor kijelentették, hogy ezentúl csak kicserélik a civileket a szükséges eszközökre, élelmiszerre, elengedni nem fogják őket.

Ma az este folyamán a későbbiekben további 13 embert és egy kutyát menekítettek ki a mariupoli Azovstal üzem területéről, köztük négy gyermek is volt.

Az orosz haderő csütörtöktől szombatig egyoldalú fegyvernyugvást hirdetett meg a reggel 8 és délután 18 óra közötti időszakra, humanitárius folyosókat biztosítva a távozni kívánó civileknek a Moszkva szerint utolsóként ukrán kézben maradt mariupoli létesítményből.

Csütörtök óta ez volt az első alkalom, hogy emberek jöttek elő Azovsztalból. Az evakuáltak között gyerekek is vannak.

Kiemelt kép: REUTERS / Alekszandr Ermocsenko

MTI / Izvesztyia

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: