KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

144-re emelkedett a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

144-re emelkedett a múlt pénteki, a Moszkva melletti Crocus City Hall elleni terrortámadás halálos áldozatainak száma, miután még egy sebesült halt bele az incidens során szerzett sérüléseibe – jelentette be Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter. Az elhunyt személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Az orvosok mindent megtettek a lövöldözésben súlyosan megsérült beteg életének megmentése érdekében – mondta Murasko pénteken újságíróknak.

“Sajnos egy másik sérült, aki súlyos lőtt sebeket kapott és rendkívül súlyos állapotban volt, a kórházban meghalt”

– mondta Murashko.

Pénteken az egészségügyi tisztviselők 63 túlélőt kezeltek, akik közül egy továbbra is kritikus állapotban van. 98 embert viszont már hazaengedtek.

Fegyveresek egy csoportja március 22-én este, közvetlenül a Picnic rockegyüttes koncertje előtt rohamozta meg a Crocus City Hallt. A helyszín, amelynek becsült befogadóképessége 7500 fő, a támadáskor szinte teljesen megtelt.

A terroristák megölték a biztonsági őröket a bejáratnál, tüzet nyitottak a látogatókra, majd tüzet gyújtottak, amely gyorsan elterjedt az épületben.

Ez is érdekelheti:  Ukrán állampolgár vezette a péntek esti terrortámadást - nyugati szervezés áll mögötte?

Orosz tisztviselők azt feltételezik, hogy a Crocus City Hall elleni támadást az ukrán hírszerző szolgálatok szervezhették iszlamisták bevonásával. A fegyveresek mintegy 15 perc után elhagyták a helyszínt, és autóval az ukrán határ felé menekültek, ahol szombaton kora reggel, egy hajtóvadászatot követően elfogták őket.

Ez is érdekelheti:  Sacks: egyre valószínűbb, hogy Ukrajna áll a terrortámadás mögött

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: © Sputnik/Grigory Sysoev

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük