KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

139-re emelkedett a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak a száma

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A múlt pénteki, a Moszkva melletti Krasznogorszkban található Crocus City Hall elleni terrortámadás halálos áldozatainak száma 139-re emelkedett, miután két újabb áldozat halt meg a kórházban – közölte Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke.

A bejelentésre azután került sor, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn megbeszélést hívott össze a bűnüldöző szervek képviselőivel, valamint a főváros és a Moszkvai terület vezetőivel a terrortámadást követő intézkedésekről.

“A támadás következtében 139 ember halt meg, közülük 75-öt ma azonosítottak. A halottak között három gyermek is van. A teljes számból 137-en a támadás helyszínén haltak meg, ketten pedig egészségügyi intézményekben” – közölte Basztrikin az elnökkel.

A vizsgálóbizottság vezetője szerint 40 ember lőtt sebekbe halt bele, ketten pedig lőtt és szúrt sebek kombinációjába.

“A tűz következtében 45 ember halt meg a magas hőmérsékletnek és az égés melléktermékének való kitettség következtében” – közölte, hozzátéve, hogy 182 ember szenvedett különböző súlyosságú sérüléseket.

A nyomozók eddig több mint 200 házkutatást végeztek és lefoglaltak a támadással kapcsolatos tárgyakat Basztrikin szerint.

Legalább négy, támadófegyverekkel felfegyverzett gyanúsított rohamozta meg a helyszínt péntek este egy koncert előtt. A támadók behatoltak a koncertterembe, és közvetlen közelről civilekre lőttek, majd felgyújtották azt.

A férfiak a támadás után elmenekültek a helyszínről, de végül az orosz rendfenntartó erők elfogták őket az ország határa közelében, Brjanszk régióban. Az előzetes megállapítások szerint a támadók Ukrajnába akartak átjutni.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Orosz tűzoltók oltják a lövöldözést követő tüzet a Crocus City Hall koncerthelyszínen a Moszkva melletti Krasznogorszkban, Oroszországban, 2024. március 22-én. (Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük