A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

11 fontos infrastrukturális létesítmény sérült meg szerte Ukrajnában – rövid összefoglaló

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Október 10-én, hétfőn reggel légiriadót jelentettek be Ukrajna egész területén. Az ukrán sajtó szerint az ország különböző régióiban, így Kijevben is robbanásokat rögzítettek.

Ahogy Volodimir Zelenszkij mondta, „rakéták tucatjai” csapódtak be Ukrajnában az energetikai létesítményekbe. Denys Shmyhal ukrán miniszterelnök viszont azt mondta, hogy az ország nyolc régiójában és Kijevben 11 fontos infrastrukturális létesítmény sérült meg.
Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov arra reagálva, hogy Zelenszkij felháborodott az orosz fegyveres erők légicsapásain, felidézte, hogy a kijevi rezsim nyolc éven át „békés embereket bombázott” és „a városok infrastruktúráját rombolta le” a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságban.

Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője a Telegram csatornájában megjegyezte, hogy az Ukrajna területén lezajlott reggeli támadások Moszkva válasza volt a krími hídon történt teherautó felrobbantására.

„A krími híd kezdettől fogva vörös vonal volt”

– írta.

Közben az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége felszólította az Ukrajna területén tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy hagyják el az országot.

Kiemelt kép: A reggeli robbanások következményei Kijevben /AP © Efrem Lukatsky 
NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: