KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij vérszemet kapott: Ukrajna nyerhet – jelentette ki

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának van esélye a győzelemre az Oroszországgal folytatott konfliktusban, miután az amerikai képviselőház jóváhagyta, a Kijevnek szánt fegyvertámogatást – állította Vlagyimir Zelenszkij elnök az NBC-nek adott vasárnapi interjúban.

Mindezt egy nappal azután nyilatkozta az ukrán elnök, hogy az amerikai törvényhozók elfogadtak egy új segítségnyújtási törvényt, amely további 61 milliárd dolláros támogatást engedélyez Ukrajnának. Az Ukrajnának szánt rendkívüli támogatások tavaly ősszel elakadtak a kongresszusban a republikánusok azon aggodalmai miatt, akik szerint Washingtonnak nincs stratégiája sem a győzelemre, sem a békerendezésre.

„Úgy gondolom, hogy ez a támogatás ténylegesen megerősíti a fegyveres erőket, imádkozom, és lesz esélyünk a győzelemre, ha Ukrajna valóban megkapja azokat a fegyverrendszereket, amelyekre nagy szükségünk van”

mondta Zelenszkij. Sürgette továbbá az Egyesült Államokat, hogy a lehető leghamarabb zárja le a jogszabály végleges elfogadását, hogy megkezdődhessen a fegyverek további szállítása Ukrajnának.

A törvényjavaslatot még nem fogadta el az amerikai szenátus, amely a tervek szerint április 23-án szavaz róla. Ezt követően Joe Biden elnökhöz kerül, aki már korábban kijelentette, hogy alá fogja azt írni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök. © Chip Somodevilla / Getty Images

Ez is érdekelheti:  Putyin próbára teszi a Nyugatot tűzszüneti javaslatával

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük