KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij tanácsadója megerősítette: az ukrán légvédelem miatt csapódott a lövedék a lakóépületbe

A kijevi erők lőtték le azt az orosz rakétát szombaton, amely egy lakótelepi épületbe csapódott a kelet-ukrajnai Dnyepro városában – közölte Alekszej Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnök vezető tanácsadója. 

Zelenszkij és további ukrán tisztviselők kezdetben úgy nyilatkoztak, hogy a kilencemeletes épületet orosz rakéta találta el. Nyikolaj Lukascsuk magas rangú regionális tisztviselő szerint vasárnap 21 halottra és 73 sebesültre nőtt az áldozatok száma.

Arestovich ugyanakkor a Mark Fejgin orosz aktivistának adott interjúban azt mondta, hogy a rakétát ukrán egységek lőtték le.

Arestovics arra a kérdésre, hogy Dnyeproban volt-e lehetőségük a légvédelmi erőknek feltartóztatni a beérkező rakétát, azt mondta:

„Lelőtték. Nyilván a [lakótelepi] háztömbre esett. De már zuhanáskor felrobbant.”

Arestovich később azt írta a Facebookon, hogy végső soron így is Oroszország a felelős a több áldozatot követelő eset miatt.

„Mindenki tökéletesen megérti, hogy a tragédia nem történt volna meg, ha nincs orosz csapás.”

Majd megjegyezte:

„Senki sem fogja ezért Ukrajnát hibáztatni. Ahogy akkor sem hibáztatták, amikor a légvédelmi rakétánk becsapódott Lengyelország területére, két lengyel állampolgár életét követelve”

tette hozzá Arestovich egy tavaly ősszel történt incidensre utalva.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük