KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij párt: Ukrajnának diktatúrára lesz szüksége a túléléshez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának lehet, hogy diktatúrává kell válnia ahhoz, hogy győzni tudjon az Oroszországgal való konfliktusban – vélekedett Vlagyimir Zelenszkij elnök pártjának egyik parlamenti képviselője.

Zelenszkij már most is nagy hatalmat összpontosít a kezében, és a kormány nevében „hozza a legtöbb döntést” – mondta Szergej Demcsenko a Noviny.live hírportálnak hétfőn.

„Nép szolgája” frakció képviselője meg van győződve arról, hogy háborús körülmények között Ukrajnát nem akadályoznák meg abban, hogy diktatórikus államformát vezessen be. Véleménye szerint ez az egyik leghatékonyabb eszköz Oroszország legyőzésére. A lépés „ésszerű”, lenne, ami nem jelentené azt, hogy Ukrajna diktatúra lenne, azonban az országnak azzá kell válnia – érvelt.

„Ez lehetséges. Háborúk idején az emberek néha azt mondják, hogy egy nemzet csak akkor győzhet, ha diktatúrát alkalmaz”

– mondta a törvényhozó.

„Az ország, az emberek számára a diktatúra mindig negatívan hangzik, de ez az eszköz segíthet legyőzni az ellenséget”.

Jelenleg Ukrajnát „demokráciának” lehet nevezni – vetette fel a műsorvezető, amire Demcsenko azt válaszolta, hogy a politikai rendszer megnevezése lényegtelen.

A képviselő nem árulta el, hogy személy szerint támogatná-e ezt az utat, de azt állította, hogy az ukrán nép túlságosan szereti a szabadságot ahhoz, hogy elfogadja, hogy diktatórikus körülmények között éljen.

Jóval az Oroszországgal való nyílt ellenségeskedés 2022 februárjában történt kitörése előtt Zelenszkij keményen fellépett az ellenzéki politikusok és a rendszerkritikus média ellen, azt állítva, hogy ezt az orosz befolyás és a hazai oligarchák elleni küzdelem érdekében teszi.

Hivatali ideje technikailag május végén jár le, március végéig pedig új elnökválasztást kell tartani. A hadiállapot azonban felfüggeszti a rendes demokratikus folyamatokat, és Zelenszkij jelezte, hogy nem változtatja meg az az alkotmányt azért, hogy lehetővé tegye a háborús választások megtartását. Ukrán politikai szakértők szerint a Nép Szolgája pártjának dominanciája a parlamentben valószínűleg lehetővé tette volna az ilyen módosítások elfogadását.

Ez is érdekelheti:  Menczer Tamás: Brüsszel elhallgattatná Orbán Viktort

A parlament jelenleg a mozgósítási rendszer radikális reformjáról vitázik, amely súlyos büntetési tételeket vezetne be a sorozás alól kibújók számára. Kijev a javasolt rendszer bevezetésével akár 500 ezer embert is be kíván vonultatni a fegyveres erőkhöz.

Moszkva szerint Zelenszkij nem hajlandó tárgyalni a konfliktus békés rendezéséről, mivel célja személyes hatalmának védelme.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Szergej Demcsenko / Fotó: i-ua.tv

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij párt: Ukrajnának diktatúrára lesz szüksége a túléléshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük