KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij megfosztotta állampolgárságától a volt ellenzéki vezetőt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy megfosztották Viktor Medvedcsuk, a betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért párt egykori vezetőjét, valamint több jelenlegi és volt ellenzéki képviselőt ukrán állampolgárságától.

Medvedcsuktól, Andrej Derkacstól, Tarasz Kozáktól és Renat Kuzmintól az ország Biztonsági Szolgálata (SBU) és a migrációs hatóságok által készített anyagok alapján vették el az állampolgárságot, az alkotmánynak megfelelően – közölte kedden Zelenszkij.

„Ha a parlamenti képviselő úgy dönt, hogy nem Ukrajna népét szolgálja, hanem az Ukrajnába érkező gyilkosokat, akkor ennek megfelelően fogunk eljárni”

– magyarázta Zelenszkij, utalva arra, hogy az állampolgárságuktól megfosztott politikusok Oroszországgal összedolgoztak.

„Nem ezek az utolsó ilyen jellegű döntések. A speciális szolgálatok dolgoznak”

tette hozzá Zelenszkij.

A szankcionált személyek mindegyike elhagyta Ukrajnát Zelenszkij kormányának az ellenzék elleni fellépése miatt, miután Oroszország tavaly februárban megindította különleges műveletét Ukrajnában.

Medvedcsuk hónapokat töltött őrizetben Ukrajnában, miután áprilisban letartóztatták, röviddel azután, hogy pártját – amely a második legnagyobb párt volt – illegálisnak minősítették, valamint egy tucat más ellenzéki tömörülést is, amelyek szembehelyezkedtek a kijevi hatóságokkal.

A 68 éves férfit korábban árulással vádolták Oroszországgal való állítólagos együttműködése miatt.

 

Kiemelt kép: Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki személy egy bírósági tárgyaláson Kijevben. © Szputnyik


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük