KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Putyin: semmi sem valósult meg abból, amit Oroszország ellenfelei jósoltak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin megköszönte a kormány elmúlt évi munkáját, és megjegyezte, hogy semmi sem vált valóra abból, amit Oroszország ellenfelei jósoltak. Az államfő hangsúlyozta, hogy ebben nagy szerepet játszottak a kabinet tagjai.

“Ellenfeleink jóslatai közül egyik sem vált valóra. És mindezt természetesen elsősorban Oroszország polgárainak köszönhetjük, az elszántságuknak, annak a készségüknek, hogy szembenéznek a kihívásokkal és a nehéz körülmények közötti munkával. De ez nem utolsósorban a kormány munkájának eredménye is” – mondta Putyin.

Hozzátette, hogy a közeljövőben szuverén fejlődést kell elérni, a külső nyomás ellenére. Az elnök többek között elmondta, hogy valóban elvárja a Központi Bank és a kormány hatékony munkáját, ahogyan azt tavaly is tették. Először is, a gazdasági blokkról és a Pénzügyminisztériumról beszélünk.

Az elnök kitért a szövetség új alanyainak kérdésére is. Hangsúlyozta, hogy a kormánynak és a régióknak össze kell hangolniuk a területekre vonatkozó fejlesztési program részleteit.

Az államfő szerint 2030-ra el kell érniük az országos szintet az infrastruktúra, a szociális szolgáltatások és más életminőségi paraméterek tekintetében.

Az elnök emellett felszólított, hogy a jelenlegi helyzet ellenére ne halogassák a sürgős kérdések megoldását az új területeken.

“Már most konkrét célokat kell kitűzni, és fokozatosan, lépésről lépésre elérni azokat, elérni az elhatározásukat, erre várnak az emberek, akik valóban nehéz időket élnek át, és  változásokat szeretnének látni” – mondta Putyin.

Szerinte fontos, hogy világos mércéket határozzanak meg e régiók fejlesztésére vonatkozóan, hogy a lakosok tudják, mi fog épülni a városaikban és falvaikban, milyen létesítményeket fognak felújítani és mikor, hogyan fog nőni a családok jövedelme, milyen támogatást kapnak az államtól, hogyan fognak működni az óvodák és iskolák, kórházak és klinikák, mikor nyílnak meg a vállalkozások, milyen támogatást kapnak a kisvállalkozások és vállalkozók, hogyan fog fejlődni az infrastruktúra és a közlekedés.

Ez is érdekelheti:  Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

Ezenkívül Putyin elmondta, hogy a Zaporizzsjai és a Herszon régió, valamint a DNR és az LNR területeit be kell kapcsolni a nemzeti projektekbe, és finanszírozást kell biztosítani számukra.

Emlékeztetett arra, hogy idén nemcsak a helyi, hanem a szövetségi hatóságok számára is kulcsfontosságú teljesítménymutatókat kell meghatározni e régiók fejlesztésére. Erre azért van szükség, hogy közösen megoldjuk azokat a kérdéseket, amelyek kiemelt figyelmet igényelnek – hangsúlyozta az elnök.

Szeptemberben népszavazást tartottak a Luganszki és a Donyecki Népköztársaságok, valamint a Herszon és Zaporozsje régiók Oroszországhoz csatlakozásáról. A régiók lakossága a szavazatok többségével támogatta a kezdeményezést.

Szeptember 30-án a Kremlben ünnepélyesen aláírták az új régiók felvételéről szóló megállapodásokat.

Orosz Hírek

 

Kiemelt kép: Alexey Druzhinin / TASS

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük