KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij keményen bírálta Dzsiddában az arab vezetőket

Egyes arab vezetők figyelmen kívül hagyják Oroszország „törvénytelen” ukrajnai magatartását – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az Arab Liga pénteki csúcstalálkozóján. A kijelentést a szaúd-arábiai Dzsiddában tartott találkozón mondta az ukrán elnök.

Anélkül, hogy bárkit is név szerint említett volna, Zelenszkij azt mondta, hogy egyes jelenlévők „másként vélekednek a hazánk területét sújtó háborúról”.

„Sajnos vannak olyanok a világban és itt, önök között is, akik szemet hunynak a fogva tartottak és az illegális annexiók felett”

– mondta az elnök.

„Azért vagyok itt, hogy mindenki őszintén magába nézzen. Bármennyire is igyekeznek az oroszok befolyásolni [másokat], az önállóságnak meg kell maradnia”.

Sok nyugati országgal ellentétben az arab államok elutasították, hogy szankciókat vezessenek be Moszkvával szemben a szomszédos államban 2022 februárjában indított katonai művelet miatt. A Perzsa-öböl olajban gazdag országai az OPEC+-on keresztül együttműködnek Moszkvával, hogy összehangolt termeléscsökkentést vezessenek be. ez Washington kritikáját váltotta ki, amely az orosz olajexport korlátozását kívánja elérni.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az Arab Liga-csúcstalálkozón a szaúd-arábiai Dzsiddában, 2023. május 19-én. © SPA / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ez az ember kíváncsi arra, mikor lövik le Orbán Viktort

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük