KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Radioaktív felhő” fenyegeti Nyugat-Európát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szegényített urániumot tartalmazó lövedékek ukrajnai megsemmisítésével radioaktív felhő keletkezett, mely Nyugat-Európa felé sodródott – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára. Az Egyesült Királyság szállította ezt a típusú lőszert Ukrajnának, amelyet brit gyártmányú Challenger harckocsikhoz küldtek.

Patrusev egy pénteki kormányülésen jelentette be a veszélyt, amelyen azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy szövetségeseit manipulálva olyan ” támogatást” nyújt más nemzeteknek, amely éppen nekik okozott károkat.

„Ukrajnának szállított, szegényített uránt tartalmazó lőszerek megsemmisítése azt eredményezte, hogy radioaktív felhő vonult Nyugat-Európa felé. Lengyelországban is észlelték a sugárzás növekedését” – jelentette ki Patrusev.

Videó: Hatalmas robbanás – ukrán lőszerraktárra mért csapást az orosz haderő

Ukrajnában nem erősítették meg azokat a híreket a múlt szombati orosz csapás célpontjáról, amely Moszkva szerint megsemmisített egy lőszerraktárt Hmelnickij városában. Az állítások szerint a katonai létesítményt a britek által szállított szegényített uránnal töltött lövedékek tárolására használták. A feltételezések szerint a robbanások következtében kerülhetett a radioaktív por a levegőbe.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen a Hmelnickijben történt robbanás pillanata

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: