KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij felesége szerint a civilizált, demokratikus világot Ukrajna példája ihlette

Olena Zelenszka az olasz Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy Ukrajna valójában demokratikus mintaállam; szavai szerint a civilizált, demokratikus világot Ukrajna példája ihlette. Szerinte Ukrajna segítésének abbahagyása a demokrácia vereségének elfogadását jelenti. 

Úgy tűnik, Elena Ceaușescu legmodernebb kori változata ezek szerint butának tartja ezt a világot, hogy mindezt nem veszi észre!

Sokak szerint azonban Ukrajna messze van attól, hogy a demokrácia mintaállama legyen, ugyanis a Transparency International korrupciós jelentésében a vizsgált 180 ország közül Ukrajnát a 123. helyre sorolta, egy egytől százig terjedő skálán 32 ponttal. Oroszország csak kevéssel került hátrébb, a 139. helyen végzett, 29-es pontszámmal – írja a Magyar Nemzet.

Az ukrán vezetés már a háború kitörése előtt több ukrán médiumot államosított, majd Zelenszkij a háborúra való hivatkozással betiltott 11 ellenzéki pártot.

A Politico korábban arról is írt, hogy az amerikai kormányzat részletesen foglalkozik a rendszerszintű ukrán korrupcióval, az amerikai külügy készített is egy listát ezzel kapcsolatban, azonban ezt legszívesebben elhallgatnák, ugyanis attól tartanak, hogy a nyugati közvélemény és a különböző szövetséges országok a valós információk birtokában leállítanák a csődbe ment ország pénzügyi és katonai segélyezését – írja a Mandiner.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Olena Zelenska / GINTS IVUSKANS/AFP a Getty Images

Ez is érdekelheti:  Az európai demokrácia nem cirkusz

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij felesége szerint a civilizált, demokratikus világot Ukrajna példája ihlette

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük