KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij agyában egyre nagyobb a káosz és kétségbeesés

Zelenszkij bábelnök a Channel 4 Newsnak nyilatkozott. Ebből világosan kiderül, hogy a hatalomban tartott ukrán vezetőnek semmi köze nincs a realitásokhoz, a valóságtól már teljesen elszakadt, amennyiben valaha is kapcsolatban állt azzal.

Zelenszkij, miután Donald Trump korábbi amerikai elnök többször is kijelentette, hogy megválasztása esetén 24 órán belül leállítja az Oroszország és Ukrajna között fennálló harci cselekményeket, úgy gondolta, hogy most eljött az ideje, hogy ezt megtegye. Meghívta hát Trumpot, hogy utazzon Ukrajnába, Kijevbe és találkozzon vele – Zelenszkijjel -, ha valóban képes leállítani ezt a háborút.

Zelenszkij ezen megnyilvánulása világosan bizonyítja, hogy az ukrán elnöknek a politika művészetéhez semmi köze nincs, ő tényleg egy bábelnök. Trump ugyanis nem elnök, nem ő irányítja az Egyesült Államokat, viszont a tűzszünet megvalósítására tette kísérlete akkora vonatkozik, amikor elnökként képviselheti újra az USA-t.

Zelenszkij félelmét mutatja, hogy megijedt attól, hogy Trump ilyen kijelentéseket hangoztatva nyerheti meg a választást és térhet vissza a hatalomba az Egyesült Államok elnökeként. Zelenszkij leginkább attól fél, ha Trump hatalomba kerül, akkor bizony az oroszok által elfoglalt területek Oroszországnál maradnak és mindaz a teljesen irreális elképzelés, hogy Ukrajna visszatér az 1991-es határok közé, nem valósulhat meg. Márpedig mindenki, akibe egy cseppnyi politikai képesség is szorult tudja, hogy az utóbbi elképzelhetetlen. Ezt még hazánk vezetői is tudják, az persze más kérdés, hogy nekik NATO és EU tagként hazánk érdekei miatt mit lehet és kell nyilatkozniuk.

Ez is érdekelheti:  Amikor egy nyugati bűnszövetkezet fogott össze, hogy eltegyék láb alól Putyint

Zelenszkij egyre zavarodottabb, mert azt ő is pontosan érzékeli, hogy a Biden család eddigi támogatása rohamosan csökken, hiszen az öreg Biden szellemi leépülése és az amerikai polgároknak a jelenlegi Biden adminisztrációval és a demokratákkal szembeni egyre fokozódó ellenszenve nem sok jót ígér, elsődlegesen magának Zelenszkijnek, az embereinek, de valamennyiük családjainak sem. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az Ukrajnában uralkodó állapotok szintén világosan láttatják, hogy maga a megfélemlített ukrán lakosság is egyfajta passzív rezisztenciával viseltetik a regnáló Zelenszkij rezsimmel szemben, akkor bizony nem csoda Zelenszkij egyre fokozódó zavarodottsága.

Közben pedig hamarosan választások lesznek az EU-ban, ami elképzelhető, hogy lényeges változásokat hoz majd, ráadásul Ukrajna második legnagyobb támogatója, Németország is súlyos belpolitikai válsággal küzd. Ezeket a tényeket figyelembe véve teljesen érthető Ukrajna vezetőjének zavara. Az összeomlás elkerülhetetlen, Ukrajna államként már nem működik, csupán egy harci gépként, amelyből szép lassan elfogy minden muníció.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij / Fotó: reddit

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük