Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova helyretette az oroszellenes Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország nem tekintheti Olaszországot az Ukrajna körüli lehetséges békefolyamat garanciájának Róma Moszkvával szembeni elfogult álláspontja miatt – közölte szerdán Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

A diplomatát arra kérték, hogy kommentálja azokat a híreket, amelyek szerint Róma kész az ukrajnai békerendezés garanciavállalójaként fellépni. Konkrétan Giorgia Meloni olasz miniszterelnök jelentette be ezt egy sajtótájékoztatón 2022. december 29-én.

“Nyilvánvaló, hogy tekintettel Olaszország elfogult álláspontjára, nem tekinthetünk rá sem “becsületes közvetítőként”, sem a békefolyamat lehetséges garanciavállalójaként” – mondta Zaharova a minisztérium honlapján közzétett médiakérdésre adott válaszában.

Zaharova rámutatott, hogy “számos ország fogadkozik, hogy kész részt venni az ukrajnai válság megoldásában, sőt egyesek nyíltan felajánlják nekünk közvetítői szolgáltatásaikat”.

“Ferenc pápa, Emmanuel Macron francia elnök, Tayyip Erdogan török elnök és más állam- és kormányfők, politikusok és közéleti személyiségek beszéltek erről” – folytatta.

“Néhányan őszintén teszik ezt, másokat viszont önös érdekeik motiválnak, és külpolitikai előnyökért próbálnak éket verni a tárgyalási folyamatba”.”

“Furcsának találjuk azonban, hogy közvetítési javaslatokat hallunk azoktól az országoktól, amelyek az ukrajnai különleges katonai művelet kezdete óta egyértelmű és nagyon agresszív oroszellenes álláspontot képviselnek, és nemcsak támogatják a véres kijevi rezsimet, hanem jelentős katonai és haditechnikai segítséget is nyújtanak neki, és szándékosan pumpálják Ukrajnába a legmodernebb fegyvereket” – mondta Zaharova.

A diplomata szerint “Olaszország a fegyverek és katonai felszerelések széles skálája mellett gyalogsági aknákat is szállít Kijevnek”.

Zaharova rámutatott, hogy “ezek a felelőtlen lépések nem csak az áldozatok számát szaporítják, többek között a civil lakosság körében a Donbasszban, és elhúzzák a konfliktus végét, hanem azt is kockáztatják, hogy a NATO-országokat közvetlen katonai konfrontációba rángatják Oroszországgal”.

“Ennek ellenére Kijev nyugati irányítói, köztük sajnálatos módon Olaszország is, esze ágában sincs leállni, sőt, éppen ellenkezőleg, fokozzák az utánpótlást” – mondta.

“Jobb lenne, ha az európai álbékefenntartók leállítanák Kijev katonai fellendítését, és arra összpontosítanák erőfeszítéseiket, hogy határozottabban és követelőzőbben működjenek együtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki többször is megismételte, hogy teljes mértékben elutasítja a konfliktus békés megoldását, sőt 2022. szeptember 30-án rendeletet írt alá, amelyben elutasítja a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel” – zárta szavait az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Valery Sharifulin/TASS

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: