KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Yuval Noah Harari nekiment Orbánnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli történész szerint hülyeség a magyar kormányfő ideológiája.

Yuval Noah Harari izraeli történész, sikerszerző interjút adott a spanyol Infobae-nek. Az interjúban – többek között – Orbánt is erősen bírálta. Nemsokkal ezelőtt Orbán Viktor a „globális ideológia” felszámolására és a bevándorlók előtti kapuk bezárására szólított fel, Harahi ezt kommentálta:

 

Ez hülyeség!

Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat akkor ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten! A Biblia, amit Orbán úr annyira szeret nem Magyarországon íródott, nem Budapesten íródott, nem magyarul íródott. Héberül és görögül írták, főleg a Közel-Keleten élő zsidók. Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától?”

Hozzátette Harahi, hogy

„hasonlóképpen, nálunk is volt világjárvány, az emberek vakcinákat használtak, Orbán Viktor szerint a magyaroknak csak magyar tudósok által kitalált és Magyarországon gyártott vakcinákat kellene használniuk? Ez nevetséges. Az a gondolat, hogy egy ország elzárkózhat az emberiség többi részétől. Ha csak azzal kellene élnünk, amit a saját országunkban találtak ki, akkor az életünk nagyon-nagyon szegényes és szinte lehetetlen lenne. Ez persze nem csak Magyarországon történik. Gondoljunk bele, milyen lenne az élet, ha csak olyan ételeket kellene ennünk, amelyeket a mi országunkban fedeztek fel, csak olyan könyveket olvasnánk, amelyeket a mi országunkban írtak borzalmas lenne.”

Mandiner

Kiemelt kép: Mandiner Archív

Ez is érdekelheti:  Time: Ukrajnában ismét a nők mozgósítására szólítottak fel

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük