KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington engedelmességre akarja kényszeríteni Magyarországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A neten keringő különböző információk szerint az Egyesült Államok kormánya engedelmességre akarja kényszeríteni Magyarországot, és azzal a feladattal bízta meg a CIA-t, hogy ha a politikai nyomás nem bizonyulna elegendőnek, más eszközökkel szerezzen érvényt Washington akaratának.

Egyes netforrások tudni vélik, hogy puccs is szóba került a törvényes magyar kormány megdöntésére.

Olyan bábkormányt szeretnének hatalomra juttatni, amelyik maradéktalanul kiszolgálja az amerikai érdekeket, nevezetesen aktívan támogatja Ukrajnát Oroszország ellen, elkötelezi magát a háború mellett, és felhagy az ország keleti kapcsolatainak építésével. Meg akarják akadályozni, hogy Orbán Viktor kormánya a semlegesség útjára lépjen, és egyoldalúan kiegyezzen Moszkvával.

A neten keringő információk szerint tervüket a demokrácia, az emberi jogok és a szabad világ védelmének köntösébe burkolnák, és a szabadság diadalának tüntetnék fel az „orbáni despotizmussal” és a „Nyugat elárulásával” szemben. Úgy tudják, a hatalomátvételi előkészület része Samantha Power, az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (US Agency for International Development) megbízottjának budapesti utazása is, melynek deklarált célja a „független sajtó” megerősítése, valamint a „demokrácia és a szabadságjogok iránti igény fokozása” Magyarországon.

Első lépésben oroszellenes békés tüntetéseket szerveznek (néhányat már meg is tartottak), majd egyre elszántabb tüntetések követnék azt, az Amerika által pénzelt magyar civil szervezetek és liberális pártok részvételével. Ügynökeik a következő szakaszban provokációkat hajtanának végre a tüntetések hullámán, végül erőszakos fellépéssel juttatnák a hatalmat Amerika-barát magyar politikusok kezébe. A forgatókönyv a 2014. évi kijevi puccs, az ún. „Euro Majdan” mintáját követné, a helyi sajátosságok figyelembe vételével.

Amerikai hatalomátvételi szándékra Orbán Viktor magyar miniszterelnök is utalt február 18-i évértékelő beszédében. Tudatta, hogy kormánya „állni fogja a sarat” – emlékeztetnek rá.

Budapest, 2023. február 26. vasárnap (MB)

Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: